Editor’s picks: 3x tijdloze, klassieke en stijlvolle zwarte tas

De favorieten van de redactie.

Benieuwd wat de Elegance redactie onlangs heeft gekocht, in haar (online) shopping bag heeft zitten, of op haar wishlist heeft gezet? Vandaag onze drie favoriete tijdloze zwarte handtassen.

Tijdloze tas

Kleurrijke accessoires zijn de laatste tijd trending, maar een klassieke zwarte tas blijft een musthave in iedere garderobe. De donkere tas maakte in 1970 zijn entree in de modewereld met de Hermès Sac à Dépêches tas, nu bekend als de “Kelly”, nadat hij werd goedgekeurd door Grace Kelly. Vanaf dat moment was het duidelijk: iedere vrouw moest in het bezit zijn van een zwarte tas. Daar is in de loop der jaren niks aan veranderd. Een zwarte tas is modieus, chique en tijdloos. En kan bij iedere outfit en op ieder moment van de dag. Het is daarbij een goede investering, want een klassieke tas is altijd stijlvol en gaat nooit uit de mode. Hieronder onze favorieten.

Tas van Coccinelle – €298

Hoofdredactrice Hilde is trotse eigenaar van de ORCHESTRA tas van Coccinelle. Een unieke creatie, want deze collectie tassen is geïnspireerd op muziekinstrumenten uit een orkest dat unisono speelt. Deze elegante bucket bag voelt stevig aan en is perfect voor verschillende gelegenheden. Overdag neem je hem mee naar kantoor, een bruiloft of pronkt hij aan je arm tijdens een dagje shoppen in de stad, en ’s avonds gaat hij mee naar een chique diner of de cocktailbar. Hij maakt een stoere outfit met baggy jeans en oversized blazer helemaal af, maar je combineert hem net zo goed met een vrouwelijke jurk. Heb jij al genoeg tijdloze zwarte tassen? Geen zorgen, want deze tas is er ook in de andere klassieke kleuren beige en bruin. Het bijzondere silhouet zorgt ervoor dat de tas niet onopgemerkt blijft en hij is dan ook gegarandeerd de eyecatcher van je outfit. Je draagt hem zo in je hand, of crossbody met de langere strap die erbij zit. Extra leuk: je kunt de tassen ook personaliseren met initialen. Perfect als moederdag cadeau!

Tas van Smaak | Amsterdam – €179

Nieuw in de garderobe van Digital Content Manager Heather: de KIM crossbody tas van Smaak. Het Amsterdamse merk staat bekend om hun unieke, modieuze, en tijdloze tassen. Dit zwarte pareltje is elegant, speels en een tikkeltje sportief. De subtiele gouden details zorgen ervoor dat de tas alles behalve saai is. Maar vergis je niet: de tas is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook praktisch. Je draagt hem met het korte handvat aan je schouder of maar kunt hem met het afneembaar lange leren hengsel ook crossbody dragen. Ook kun je er flink wat spullen in kwijt. Naast de essentials zoals sleutels, een mobiele telefoon en portemonnee, past er ook makkelijk een flesje water, een make-uptasje of boek(je) in. Hij sluit aan de bovenkant met een rits en door de drie kleine vakjes aan de binnenkant, waarvan één met rits, heb je de belangrijkste spullen altijd bij de hand. Perfect dus als alledaagse tas.

Kwaliteit staat bij Smaak hoog in het vaandel. Het merk werkt samen met de beste leerproducenten en een hoogwaardige leerlooierij en wil weten waar alle leersoorten en materialen vandaan komen om zeker te weten dat de bron ecologisch en sociaal verantwoord is. En dat is te merken. Het leer van de tas is prachtig, boterzacht en kan tegen een stootje. Gegarandeerd een tijdloze tas waar je jarenlang plezier van hebt!

Tas van SGNTR – €229

Ook op de redactie wishlist staat dit pareltje van het Nederlandse merk SGNTR. De Sierra bag is van getextureerd kalfsleer en handgemaakt in Spanje. Dit zorgt ervoor dat iedere tas van het merk uniek is. Ondanks dat de tas niet heel groot is, vind je toch twee vakjes aan de binnenkant om de spulletjes die je snel bij de hand wil hebben in op te bergen. Geen gerommel in je tas als je je pinpas, sleutels of mobiele telefoon zoekt, dus.

De tas is klassiek, maar ook zeker een eyecatcher dankzij de opvallende details. Het gouden merk voorop en de chunky gold chain zorgen voor die extra touch die een simpele outfit naar een hoger niveau tilt. Heel fijn is dat de ketting licht is; je hebt dus geen extra gewicht aan je schouder bungelen en neemt hem makkelijk overal mee naartoe. Hebben, hebben, hebben!

Mode inspiratie nodig? Van de perfecte jeans en elegantste sieraden tot musthave make-up producten en de mooiste interieur items: iedere week deelt de Elegance redactie haar favoriete mode, beauty en lifestyle items in de Editor Picks rubriek, zodat jij genoeg opties hebt voor je eigen wishlist!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws