Editor’s picks: 3x groene quilted jacks

Benieuwd wat de Elegance redactie onlangs heeft gekocht, in haar (online) shopping bag heeft zitten, of op haar wishlist heeft gezet? Vandaag onze drie favoriete groene quilted jacks.

Quilted jacks

De lente van 2022 staat in het teken van de quilted jas. Deze winter vloog de lange versie als warme broodjes over de toonbank, nu is de korte aan de beurt. The Frankie Shop zette de trend met de Teddy Oversized Quilted Jacket; één van de meestverkochte items van het afgelopen jaar. Nog steeds is hij keer op keer uitverkocht, maar inmiddels kun je er bij ieder -zowel betaalbaar als duurder- merk eentje scoren.

Het jack doet denken aan een korte puffer coat, maar net even anders. Waar bij de puffer de dikke vulling door verticale of horizontale stiksels gescheiden wordt, gaan bij de quilt jas diamantvormige, zigzaggende of wervelende stiksels door de dunnere vulling heen. De jas heeft een oversized fit en duikt op in beige, bruin en zwart. Maar de meest opvallende kleur van het seizoen is toch wel khaki. De keuze is reuze, hieronder onze drie favorieten.

Closed jack – €350

De matgroene jas van Closed is niet de goedkoopste, maar behoort toch wel tot de mooiste. Hij heeft een relaxte pasvorm, grote zakken en subtiele drukknopen. Het stoere jack is niet alleen fashionable, maar ook praktisch. De jas ademt, is waterafstotend en windbestendig. De vegan vulling van Thermore® is gemaakt van gerecyclede pet flessen en er zijn milieuvriendelijke was- en verfmethoden toegepast. In vergelijking met andere methoden is aanzienlijk minder water, energie en chemicaliën gebruikt. Daar houden we van!

Quilted jack Closed

Envii jack – €115

Deze quilted jas van het jonge en speelse merk Envii is gemaakt van gerecycled polyester en heeft een diamantvormig stikpatroon. Het is een oversized fit, maar wil je hem echt slouchy, dan kun je een maat groter nemen. Ook niet onbelangrijk: hij voelt lekker zacht aan en zit daardoor heerlijk. Perfect dus om nu op koudere dagen als binnenjasje te dragen, maar straks in de lente als buitenjas. Het voordeel van dit jasje is dat je hem met iedere outfit kunt combineren. Je trekt hem makkelijk en snel over een zondag-outfit aan om de hond uit te laten met een koffie to go, maar trekt hem net zo makkelijk uit de kast als je een nettere blouse of pantalon aan hebt.

Envii jack

& Other Stories jack – €129

Deze versie van & Other Stories heeft een iets feller kleurtje dan de rest, maar dat zorgt er wel voor dat hij van iedere basic outfit meteen een feestje maakt. Het licht glimmende stofje, de grote zakken en wijde fit zorgen voor een nonchalante look. Maar vergis je niet, hij kan ook chiquer gedragen worden. Nu combineer je hem met een legging, grote trui en felgekleurde sjaal. Straks met een oversized gestreept shirt, jeans en beanie. Alles kan en alles mag.

Quilted jack & other Stories

Mode inspiratie nodig? Van de perfecte jeans en elegantste sieraden tot musthave make-up producten en de mooiste interieur items: iedere week deelt de Elegance redactie haar favoriete mode, beauty en lifestyle items in de Editor Picks rubriek, zodat jij genoeg opties hebt voor je eigen wishlist!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws