Jellyfishing is de silhouettrend van dit moment en dit is hoe je het draagt

De trend is eleganter dan het klinkt, beloofd!

Lees ook

In de winter is het niet ongebruikelijk om rond te lopen in extra grote warme jassen en dikke truien. Zijn de oversized items ook bij jou geliefd tijdens de koudere maanden van het jaar? Dan is de kans groot dat de jellyfishing-trend helemaal in jouw straatje past. 

Jellyfishing

Tijdens de koudste maanden van het jaar dragen we graag grote en warme items. ’s Winters grootste modetrend speelt daar graag op in: jellyfishing. Bij de zogenoemde jellyfish-trend combineer je dikke, oversized bovenkleding met een nauwsluitende broek – wie eerder dit jaar nog verkondigde dat de skinny op z’n retour is, had het dus mis.

De combi grote top + smalle onderkleding creëert een soort kwalachtig silhouet, waarbij je bovenlichaam het bolle deel van de kwal symboliseert met daaronder z’n tentakels. We horen je denken: klinkt niet zo sexy, maar onderstaande influencers bewijzen het tegendeel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sietske (@connectedtofashion)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door aylin koenig (@aylin_koenig)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chrissy Rutherford (@chrissyford)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @ab61e

Balans

Hoe jij oversized bovenkleding het liefst draagt, is natuurlijk geheel aan jou. Toch zou personal stylist Stephanie Gisondi-Little nooit een overgrote top combineren met een wijde broek. Voor haar draait het allemaal om de juiste balans, zo vertelt ze aan InStyle. “Als iemand een grote volumineuze top draagt, raad ik aan om er een nauwsluitende broek bij te dragen om de verhoudingen in evenwicht te brengen. Zo kun je de persoon onder de look zien, en zie je niet alleen de kleding zelf.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door aylin koenig (@aylin_koenig)

Extreme silhouette-trend

Voor fashion consultant Jessica Richards kwam de jellyfishing-trend niet helemaal uit de lucht vallen. Zo werd de extreme silhouette-trend eerder dit seizoen al in het leven geroepen. “Het stylen van grotere bovenkleding met smallere broeken is een goed voorbeeld van de extreme silhouette-trend die we dit seizoen vaak zien”, vertelt ze daarover. Als voorbeeld van die trend noemt Richards oversized bovenkleding, laarzen en loafers met extreme profielzolen en handtassen met volume. Waarom we momenteel behoefte hebben aan deze contrasten? Volgens de mode-expert komt het door corona. “Het (de trend, red.) wordt gedreven door ons verlangen om aanwezig te zijn na de lockdown.” Aha!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws

Zie ook

Bruiloft

Take notes: deze outfits mag je absoluut niet dragen naar een bruiloft

Gaat je (beste) vriendin, zus of nichtje binnenkort trouwen en heb je (nog) geen idee wat je gaat aantrekken? Lees dan even onderstaande tips door, zodat je een outfitdebacle voorkomt en er gegarandeerd stralend uitziet.