Koninklijk Huis deelt zeldzame beelden van jonge prinses Beatrix

In 1964 was prinses Beatrix in Japan voor de Olympische Spelen. Het Koninklijk Huis deelt unieke foto's van de reis en de toen 26-jarige prinses.

Olympische Spelen

Het Koninklijk Huis blikt terug op de Olympische Spelen in 1964, die net als nu plaatsvond in Tokio. De toen 26-jarige prinses Beatrix vloog samen met haar vader Prins Bernhard naar Japan om erbij te zijn.

Op Instagram worden twee zwart-witfoto’s gedeeld van de jonge Beatrix terwijl ze de Nederlandse sporters ontmoet. “Op de eerste foto, gemaakt op 16 oktober 1964, feliciteert de Prinses de 17-jarige zwemster Ada Kok met het behalen van een zilveren medaille”, luidt het bijschrift. “Op de tweede foto bezoekt Prinses Beatrix het Olympisch dorp waar zij een ontmoeting heeft met judoka Anton Geesink.⁣”

Amalia

In de reacties wordt lovend gereageerd op de beeldschone prinses. Ook wordt de vergelijking gemaakt met haar kleindochter prinses Amalia. “Wat zie je prinses Amalia hier terug in oma”, aldus een volger.

De koninklijke familie is dit jaar niet in Japan voor de Olympische spelen. Willem-Alexander, Máxima en hun dochters kijken net zoals de rest van Nederland gewoon vanuit huis. Wel feliciteren ze de winnaars via social media.

Bron: Weekend | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws