3 Mooie Europese bestemmingen voor een motorvakantie

Wauw!

motorvakantie

De vakantie komt er weer aan en dat is een mooie gelegenheid om de motor af te stoffen en er optimaal gebruik van te gaan maken. Er zijn vele mooie routes de rijden in Europa die deze zomer met smart op je wachten. Tijd om goede, passende motorkleding aan te schaffen dus en je motor klaar te maken voor mooie ritten! Wij bespreken drie mooie Europese bestemmingen voor een motorvakantie.

Noord-Spanje

Men heeft het vaak over Andalusië en de Costa’s, maar voor mooie motorroutes moet je toch echt in het noorden van Spanje zijn. Om te beginnen heb je daar Pyreneeën waar je prachtige bergroutes kunt rijden en zelfs het dwergstaatje Andorra nog kunt aandoen. Verder westwaarts vind je het groene, bergachtige Baskenland, een onderschatte regio voor toerisme waar veel te genieten valt. Je kunt dan ook nog doorrijden naar het noorden van Portugal, waar de je vallei van de rivier Douro vindt. Daar kun je langs de vele wijngaarden waar druiven geteeld worden voor het maken van port toeren.

Noorwegen

Toegegeven, de weg naar Noorwegen toe gaat niet door de spannendste gebieden voor het motorrijden. Maar zo gauw je vanaf het noorden van Denemarken de boot hebt gepakt en aankomt in Oslo, begint het prachtige berglandschap dat Noorwegen kenmerkt. Beweeg je westwaarts naar de vele fjorden voor honderden kilometers met de meest fantastische routes over bruggen en eilanden door de vele bergpassen. Bijzondere aandacht verdient de Trollenroute (Trollstigen): een route van 20 kilometer lang met elf haarspeldbochten op weg naar de top, waar een uitkijkpunt met uitzicht op de weg en de verschillende watervallen op je wacht.

Noord-Italië

Hoewel je ook in de laars mooie routes kunt rijden, heeft Noord-Italië meer spektakel te bieden voor de motorrijder. Wat te denken van de beroemde Stelviopas, een van de meest uitdagende motorroutes van Europa: 20 kilometer lang bergop door 48 haarspeldbochten en een top die op maar liefst 2758 meter ligt. Op de grens met Frankrijk vind je ook nog de eveneens uitdagende Assiettapas, waar 40 van de 60 kilometer van de route onverhard zijn. De uitdaging is de moeite waard, want het is een spectaculaire route die tot bijna net zo hoog leidt als de Stelviopas: 2615 meter.

Natuurlijk heeft Europa nog veel meer mooie plekken voor het motorrijden te bieden. Maar met bovengenoemde bestemmingen weet je zeker dat je je deze zomer geen seconde hoeft te vervelen!

Overig
  • iStock