Oprah's happy life tips

Samen met professor Arthur Brooks heeft ze een boek geschreven over de kunst en wetenschap van een gelukkiger leven.

oprah

Oprah Winfrey als persoonlijke gids naar meer geluk, wie wil dat niet? Samen met Arthur Brooks, een professor aan Harvard die colleges geeft over geluk, leert ze ons hoe we zelf het leven kunnen veranderen zonder te wachten op goedkeuring van de buitenwereld. Hoe pak je dat aan? En minstens zo belangrijk: waar brengt het ons?

Levensmissie

De levensmissie van geluksprofessor Arthur Brooks is om met de wereld te delen wat hij heeft geleerd over geluk. Dat is wat hij doet op de Harvard Universiteit, dat is wat hij doet tijdens de lezingen die hij over de hele wereld geeft, dat is wat hij doet in zijn column over geluk over het magazine The Atlantic. "Tijdens de pandemie greep ik alles aan om mezelf geïnspireerd te houden, open te blijven staan voor mogelijkheden, hoopvol te blijven", aldus Oprah Winfrey in de podcast over geluk die ze opname met Arthur Brooks. "Ik begon Arthur te lezen in The Atlantic en keek steeds meer uit naar zijn columns over hoe je een gelukkig leven opbouwt. Dus besloot ik persoonlijk contact met hem op te nemen."

Toen vervolgens bij Arthur Brooks de telefoon ging en een stem aan de andere kant zei 'Hallo, met Oprah', antwoordde hij lachend: "Ja, en ik ben Batman." Maar ze wist hem ervan te overtuigen dat hij toch echt Oprah Winfrey aan de lijn had en nodigde hem uit voor een dinertje. "Ik dacht: wat gebeurt hier? Ik ben gewoon een universiteitsprofessor en ga eten bij Oprah Winfrey!" Oprah was op haar beurt dolblij dat ze al haar vragen over geluk op Brooks kon afvuren en aan het einde van de avond was hun conclusie: laten we samen een boek schrijven over geluk, zodat we iedereen op deze aardbol deelgenoot kunnen maken van de wijsheden die je nodig hebt om het leven te leiden zoals je dat zelf wilt.

Ruil genot in voor plezier

Het resultaat is Het leven dat jou past, een inspirerend boek dat lezers aanmoedigt om een dieper, meer authentiek en vervuld leven te leiden, gebaseerd op je eigen unieke waarden, passies en doelen.

Het leven dat jou past.

In plaats van conventionele vormen van succes na te jagen, zoals rijkdom, status of macht, nodigt het boek uit om na te denken over wat echt belangrijk is in je leven en hoe je een pad kunt vinden dat resoneert, nastreven en ontrafelen, zonder te wachten op goedkeuring van de buitenwereld. Dat is volgens Oprah Winfrey en Arthur Brooks het pad dat zal leiden naar een gelukkig leven.

Het hele interview met Oprah en Arthur lezen? Je leest het in de nieuwe Elegance. Nu in de winkels! 

Productie: Fleur Baxmeier | Beeld: Chris Craymer, NL Beeld

Personality
  • Fleur Baxmeier
  • Chris Craymer, NL Beeld