10 Wijze levenslessen van Oprah Winfrey

Als er iemand is van wie we advies willen aannemen, dan is het Oprah wel.

Lees ook

You get advice, you get advice and you get advice! Als er iemand is van wie we advies willen aannemen, dan is het Oprah Winfrey wel. De talkshowhost heeft door de jaren heen heel wat wijze woorden gedeeld in boeken, haar eigen columns, lezingen, interviews en ga zo maar door. Of het nou over vriendschap, carrière of zelfliefde gaat, Oprah heeft altijd het antwoord. Wij hebben haar mooiste uitspraken voor je op een rij gezet.

Zorg voor jezelf
“De beste manier om overeind te blijven, is om voor jezelf te zorgen”, schreef Oprah in 2014 in een column voor O Magazine. “Voed jezelf met liefde en liefdevolle gedachten. Eet voeding waar zowel jij als je lichaam van genieten. Omring jezelf met mensen die je vreugde brengen en ban alle vormen van negatieve energie.”

Je mag ‘nee’ zeggen
“Als iemand zich tegen je keert omdat je ‘nee’ hebt gezegd, dat weet je dat het geen echte liefde was”, zei Oprah in de Dear Sugars podcast. “Echte liefde, vriendschap en support komt van mensen die willen dat je de waarheid spreekt. Ze willen niet dat je iets tegen je zin in doet.”

Vind vrienden die je steunen en laat ze niet meer los
“Omring jezelf met mensen die gelukkig zijn als jij gelukkig bent”, zei Oprah in een Oprah Daily video. “Je hebt vrienden nodig die zelf gelukkig zijn in hun leven, zodat ze ook blij kunnen zijn voor jou.”

Hou altijd van jezelf
In een BBC Radio 2 interview in 2018 zei Oprah: “Toen ik mijn eigen show begon in Chicago, raakte ik aan de praat met een paar modellen. Ze waren allemaal mooi en slank en hadden het over hun cellulite. Ik dacht alleen maar: meid, ik kan je pas cellulite laten zien!” vertelt ze. “Op dat moment realiseerde ik me dat jezelf zijn, je kwetsbaar opstellen, je imperfecties omarmen, je realiseren dat niemand perfect is… Dat is wat je macht geeft.”

Je zult falen en dat is oké
“Het lot doet een beroep op je leven”, legde Oprah uit aan studenten van de Stanford Graduate School of Business. “Het is jouw taak om dat te weten, te voelen en te horen. Soms, als je niet luistert, raak je de weg kwijt. Je komt in een verkeerd huwelijk terecht, of een slechte relatie, neemt de verkeerde baan aan… maar het leidt je allemaal naar hetzelfde eindpunt. Er is geen verkeerd pad.”

Weet wat je waard bent
“Stop met wachten tot je man zegt dat hij je waardeert, tot je kinderen zeggen dat je een geweldige moeder bent, tot iemand je ten huwelijk vraagt of tot je beste vrienden je laat weten dat je bijzonder bent. Kijk naar jezelf, het begint allemaal bij jezelf”, aldus Oprah in 2014.

Ouder worden is niet erg
“Ouder werden is het beste dat me ooit is overkomen”, schreef Oprah in een O Magazine column. “Ik word elke ochtend wakker en ben dan dankbaar dat ik er nog ben, de kans krijg om weer opnieuw te beginnen en een betere versie van mezelf te worden.”

Liefde is overal
“De kans om lief te hebben en geliefd te worden is er altijd, ongeacht waar je bent”, schreef Oprah in een column. “De meesten zien het niet, omdat we ons eigen idee hebben van wat het is (het moet romantisch zijn) en hoe het eruit hoort te zien (lang en charmant). Dus als het niet is zoals we in gedachten hadden, herkennen we het niet. Maar ik weet het zeker: liefde is er.”

Wees altijd dankbaar
“Het beste wat je kunt doen om je leven direct te veranderen, is dankbaar zijn voor wat je hebt”, zei Oprah in O Magazine. “Hoe dankbaarder je bent, hoe meer je ervoor terug krijgt.”

Neem verantwoordelijkheid
“Alleen als je verantwoordelijkheid neemt, kun je vooruit in het leven”, aldus Oprah. “Hoe sneller je dat snapt, hoe sneller je je leven op de rails hebt. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je omstandigheden zijn. Wat uitmaakt, is dit moment en wat je nu bereid bent om te doen.”

Bron: E! Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook