Koningin Máxima reageert op ophef over Griekenlandreis tijdens coronapandemie

Meer dan 3 miljoen mensen keken gisteravond naar het uitgebreide interview dat koningin Máxima ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag gaf. Het gesprek ging niet alleen over de hoogtepunten van haar leven, ook moest de koningin de moeilijke momenten bespreken. Zoals de vakantie naar Griekenland die de koninklijke familie maakte tijdens de coronapandemie en waar veel ophef over ontstond.

Omstreden vakantie

Gisteravond werd Máxima 50 uitgezonden, waarin Matthijs van Nieuwkerk ter ere van haar 50e verjaardag openhartig met Koningin Máxima sprak over de liefde, haar werk en haar kinderen. Hoewel de koningin de kans kreeg om veel mooie herinneringen op te halen, werden er ook lastige onderwerpen opgerakeld. Bijvoorbeeld het feit dat haar vader niet bij haar bruiloft mocht zijn, het overlijden van haar zusje en de dalende populariteit van het Koningshuis afgelopen jaar door de omstreden Griekenlandvakantie van het gezin. Máxima laat weten dat het haar veel pijn doet dat er zoveel ophef is ontstaan rondom deze vakantie.

Inschattingsfout

Het koninklijk gezin vertrok afgelopen oktober naar Griekenland, kort na een persconferentie waarin Mark Rutte had benadrukt dat we als Nederlanders onze verantwoordelijkheid moesten nemen in de strijd tegen het coronavirus. Dat het koningspaar toch naar het buitenland vertrok, zorgde voor een flinke deuk in de populariteit van de Oranjes.

'Ik werk heel hard om dingen te bereiken. Dat een vakantie die eigenlijk niet zoveel betekende zoveel doet, dat doet mij pijn', aldus de koningin. 'In het denken in mogelijkheden en niet in beperkingen hebben we een inschattingsfout gemaakt. Het mocht. Het was alleen niet solidair.' De Oranjes braken hun vakantie vroegtijdig af nadat ze bakken kritiek over zich heen kregen en moesten flink door het stof.

Reacties

Veel kijkers die voor de buis zaten voor het bijzondere interview, twitterden er ondertussen op los. De uitspraken van Máxima over de reis passeerden ook veelvuldig de revue. Sommige mensen vinden dat de koningin deze misstap van de royals nog steeds niet goed heeft kunnen praten. Andere kijkers betreuren juist het feit dat er zoveel moeilijke momenten uit Máxima’s leven werden aangekaart, terwijl ze ook zoveel mooie anekdotes te vertellen had. Ook kwamen er veel complimenten over het openhartige interview.

Koningin Máxima inspireert al jaren. Voor het boek 'Máxima, Meer dan Majesteit' volgde royaltyjournalist Rick Evers haar een jaar van dichtbij. Dat levert een exclusief kijkje achter de paleisdeuren op. In de nieuwe Elegance lees je een exclusieve voorpublicatie. Nog niet in huis? Je bestelt hem hier.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws