7 Dingen die schadelijk zijn voor je huid

Onze huid moet vaak veel doorstaan en erg lief zijn we er ook niet altijd voor. De juiste verzorging doet al erg veel, maar er zijn dus een paar dingen je kan voorkomen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet, zodat je je huid de verzorging geeft die het verdient.

Don’ts

1. Het te vaak epileren van je wenkbrauwen
Wanneer je het plukken aan je wenkbrauwen te vaak doet, beschadig je je huid hiermee enorm.

2. Te lang in een ruimte met airco
Het is natuurlijk ideaal met warm weer, maar al die koude lucht is niet bepaald bevorderlijk voor je huid. Het zorgt namelijk voor een uitgedroogd gezicht. Doe liever een raam open voor wat frisse lucht.

3. Een lange en hete douche
Naast dat het niet goed is voor je haar, zorgt het ook voor een uitgedroogde en geschilferde huid. Douche dus iets minder warm om je huid niet te veel beschadigen.

4. Haarlak in je gezicht sprayen
Sommige vrouwen gebruiken haarlak om hun make-up langer te laten zitten, maar het kan de boel flink laten verstoppen.

5. Overmatig waxen
Er is niets zo fijn om haarloos door het leven te gaan, maar probeer je huid tussen de twee en drie weken te laten rusten.

6. Op een vies kussensloop slapen
Niet alleen je haar zorgt voor viezigheid op je gezicht, ook blijven er tijdens het slapen dode huidcellen af. Was je kussensloop dus ongeveer twee dagen per week.

7. Een vieze zonnebril
Maak je zonnebril regelmatig schoon, aangezien hier veel bacteriën aanzitten. Vergeet vooral het stukje tussen je neus en je zonnebril schoon te maken, aangezien je hier vaak zweetdruppels achterlaat.

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws