Om deze redenen zou je 's ochtends wat vaker koud moeten douchen

Het is hartstikke goed voor je. 

douchen

's Ochtends even warm douchen om wakker te worden; we vinden het heerlijk. Toch zou je af en toe ook eens koud moeten douchen. Een frisse douchesessie in de ochtend heeft namelijk diverse gezondheidsvoordelen:

Goed voor je immuunsysteem

Het is even bibberen, maar met een koude douche geef je je immuunsysteem een enorme boost. Bovendien ben je 's ochtends meteen helemaal wakker door het koude water.

Hallo energie

Als je een koude douche weleens hebt geprobeerd, ken je maar al te goed het schrikmoment wanneer het koude water je lichaam raakt. Heftig, maar daardoor word je wel letterlijk en figuurlijk wakker geschud. Het stofje endorfine dat daarbij vrijkomt, zorgt dan voor extra energie. En die kunnen we in tijdens deze donkere dagen wel gebruiken, toch?

Geef je verbranding een boost

Je lichaam past zich altijd aan aan de omstandigheden. Dus als je het koud hebt, springt je lichaam in een soort survival-mode: je gaat dan vetten aanmaken die ervoor zorgen dat je lichaam weer warmer wordt, waardoor 'slechte' vetten sneller verdwijnen. Bijna een goed alternatief voor een rondje hardlopen, zou je zeggen!

Je spieren herstellen sneller

Ben je een fanatiek hardloper of ben je geregeld in de sportschool te vinden? Ook dan kan een koude douche uitkomst bieden. Het is namelijk bewezen dat het koude water helpt om je spieren sneller te laten herstellen. Je moet je er even toe zetten, maar als je het eenmaal gedaan hebt voelt het heerlijk!

Lifestyle
  • Flair
  • Adobe Stock