Rijksmuseum Twente opent virtuele deuren

Kun jij ook niet wachten tot musea hun deuren weer openen en je dus weer kunstwerken kunt bewonderen? Dan heeft Elegance goed nieuws. Rijksmuseum Twenthe opent namelijk zijn virtuele deuren en dat betekent dat je vanuit huis tentoonstellingen kunt bezoeken en de collecties kunt bewonderen.

Rijksmuseum Twente

Denken in oplossingen

Nu we door de coronacrisis niet meer kunnen doen en laten wat we willen, maar in grote mate beperkt zijn in wat we wel en niet mogen, komen bedrijven, instellingen en organisaties met de meest creatieve ideeën. Zo ook Rijksmuseum Twente. Dat museum bedacht namelijk een oplossing voor het feit dat bezoekers tijdelijk niet welkom zijn.

Virtueel bezoek

Sinds deze week biedt het museum op zijn site online-activiteiten aan waardoor je het museum toch een bezoek kunt brengen, maar dan vanuit huis.

Bezoekers kunnen een virtuele tour maken door de Schatkamers, oftewel de vaste collectiepresentatie rondom de topstukken uit de collectie. Door die tour kun je dus toch de veelzijdigheid en rijkdom van de collectie aanschouwen. Zo zie je onder andere het poppenhuis van Anna Maria Trip in de zilverschatkamer, het impressionistische landschap Falaises près de Pourville van Monet in de landschappenschatkamer en Hans Holbeins indrukwekkende Portret van Richard Mabott.

Nieuw

Helemaal nieuw is de digitale tentoonstelling van publieksfavoriet Picasso & Matisse. Beauty is a line, want sinds kort kun je ook van deze tentoonstelling thuis genieten. Dat is wel een virtueel bezoek waard, toch?

Klik hier om de virtuele tour te starten.