5 vragen aan... directeur van Jumping Amsterdam Irene Verheul

Irene Verheul is directeur van het spectaculaire Jumping Amsterdam, dat van 23 t/m 26 januari zal plaatsvinden in de RAI. Daarbij is ze de vrouw achter de campagne 'Dit doen paarden'. De business lady is al jaren actief in de paardenwereld en wil met deze campagne laten zien hoe mooi de band tussen mens en paard kan zijn. Elegance stelde de moeder van twee 5 vragen. 

Irene Verheul

1. Hoe ben je in aanraking gekomen met de paardensport en hoe ben je uiteindelijk bij Jumping Amsterdam terecht gekomen?

"Je zou me als jong meisje kunnen omschrijven als paardenmeisje dat graag naar de manege ging en veel pony reed. Tot mijn vijfentwintigste heb ik, als hobbyist, fanatiek paardgereden maar daarna heb ik mij gefocust op mijn gezin en carrière."

2. Wat zijn de grootste uitdagingen die komen kijken bij het combineren van je werk- en privéleven?

"De juiste balans tussen werk en privé is soms een lastige, maar af en toe die balans opmaken en bijschakelen waar nodig is het belangrijkste om dit in evenwicht te houden. Jumping Amsterdam zit thuis in ons DNA waardoor werken aan dit evenement echt ‘way of life’ is geworden. Ik vind het wel heel belangrijk om soms ook tijd vrij te maken voor mijn twee dochters, die overigens ook paardengek zijn, en af en toe je laptop of telefoon even te laten liggen. Grootste uitdaging is daarmee dan dus toch een goede planning waarin de juiste balans centraal staat!"

3. Wat hoop je te bereiken met de campagne 'Dit doen paarden'?

"Om meer inzicht te geven in de hippische branche (in de breedste zin van het woord) en transparanter te zijn over wat paarden voor mensen en mensen voor paarden betekenen. De hippische branche is zo breed en divers en brengt zoveel moois met zich mee dat transparantie daarover ook de bekendheid met de sector zal vergroten."

4. Waarin onderscheid Jumping Amsterdam zich van andere paardensportevenementen?

"We mogen er in Nederland trots op zijn dat we een aantal hele mooie paardensportevenementen hebben van het hoogste niveau. Wat Jumping Amsterdam zo bijzonder maakt is het samenspel tussen onze ruiters en het publiek. De ongekende sfeer die het publiek maakt en waar Jumping Amsterdam zo bekend om staat, geeft zo’n bijzondere ambiance aan het geheel, dat gevoel wat dat met zich meebrengt in die hal is onbeschrijfelijk. Daarnaast is Jumping Amsterdam een platform voor en van iedereen, van paardenmeisjes, het Amsterdamse bedrijfsleven, dagjesmensen, het Koninklijk Huis, fokkers en liefhebbers van de sport, de diversiteit is enorm!"

5. Welk advies zou jij mensen die een carrière in de paardensport nastreven willen meegeven?

"Kijken en luisteren naar mensen om je heen waar je inspiratie uithaalt, fouten durven maken en bijschakelen waar nodig en je doel voor ogen houden (dromen niet opgeven)!"

Begin oktober start de kaartverkoop voor Jumping Amsterdam.

Personality
  • Samantha Steenwijk