Bewezen: bloemen in huis zorgen voor minder stress

Wist je dat er gezondheidsvoordelen zitten aan een verse bos bloemen?

Een bos bloemen meenemen als iemand ziek is, of als je bij vrienden op visite gaat is vooral een lief gebaar. Maar wist je dat er ook gezondheidsvoordelen zitten verbonden aan een verse bos bloeiers? Hoe dit kan, zochten we voor je uit. 

Instant gelukkig

Zeg eens eerlijk… Een bos verse bloemen in huis, word jij daar niet ook instant gelukkig van? Of dat gevoel dat je krijgt als er iemand met een grote bos voor je deur staat? Het zit in ieder geval niet tussen je oren, want uit onderzoek is gebleken dat het ook écht goed is voor je gezondheid.

Onderzoek

Uit onderzoek van de ‘American Society for Horticulture Science’ blijkt dat mensen met bloemen in hun kamer minder stress en pijn hebben, dan mensen zonder bloemen in hun omgeving. Het onderzoek werd uitgevoerd bij negentig revaliderende patiënten, waarvan de helft bloemen op hun kamer had en de andere helft niet. Ook waren ze vaker tevreden over hun verblijf.

Rozen

Een vergelijkbaar onderzoek van ‘Complementary Therapies In Medicine’ werd uitgevoerd bij vrouwelijke studenten. Zij kregen een vaas met rozen op hun slaapkamer. Wat bleek? De proefpersonen voelden zich uitgerust en ontspannen. Dus hoog tijd om even langs de bloemist te gaan.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws