Halina Reijn over eenzaamheid: ‘Iedereen kreeg kinderen’

"Ik verlang er zo erg naar, iets om voor te zorgen."

Halina Reijn heeft het allemaal. Ze is succesvol, woont in New York en is living the life. Tenminste, zo ziet dat eruit voor de buitenwereld. De actrice voelt zich namelijk ook weleens eenzaam.

Welkome ontsnapping

De actrice, die zich inmiddels ook regisseur mag noemen, ging voor een klus naar New York, maar kwam niet meer terug. De reden: in Nederland was ze eenzaam. Haar relatie met Daniel de Ridder was voorbij en vrienden zag ze ook steeds minder. “Ik vond het in Amsterdam moeilijk om mijn sociale leven te vullen”, vertelt ze in LINDA. “Omdat al mijn vrienden kinderen kregen en daardoor amper nog tijd hadden om af te spreken.” Het was “een welkome ontsnapping”, zoals ze het zelf noemt.

Eenzaam

Helaas blijkt The Big Apple ook niet alles te zijn. “Amerikanen zijn van de strakke planningen en hebben weinig vrije tijd. Dus werd ik hier nóg veel eenzamer. Ik trok me terug in mijn huis, stortte me volledig op mijn script”, legt ze uit. “Ik verlang er zo erg naar, iets om voor te zorgen. Misschien is het wel omdat zo veel mensen hier eenzaam zijn, tachtig procent van de mensen die ik in New York ken, heeft een hond.”

Uiteindelijk vond ze gelukkig toch lotgenoten, die ze nu haar vrienden mag noemen. “Ze zijn vrijgezel, hebben geen kinderen en leven volledig voor hun werk.” Net als Halina. Ze is nu druk bezig met de film Babygirl met onder andere Nicole Kidman in de hoofdrol.

Meer zelfliefde

Van daten is nog even geen sprake. “Soms maakt me dat verdrietig, ja”, zegt ze. “Het is wel gek: zo veel zelfvertrouwen als ik voel bij het aansturen van 250 mensen, zo eng vind ik het om met een potentiële partner af te spreken. Dan speelt namelijk wél de vraag op: ben ik wel goed genoeg?” Met behulp van therapie werkt Halina aan meer zelfliefde.

Bron: Story, RTL, LINDA. | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws