Exclusief Interview met Dakota Johnson: 'Ik zag mezelf nooit echt een superheld spelen'

Het is allemaal vanuit het vrouwelijk perspectief.

Madame Web Premiere - LA

Dakota Johnson werd een household name dankzij Fifty shades of Grey. Als één van de interessantste actrices van nu wisselt ze moeiteloos drama zoals The lost daughter af met blockbusters zoals Madame Web (nu in de bioscoop), over een anders dan anders superheldin. "De stunttraining vond ik geweldig."

Verfrissend

Madame Web is officieel onderdeel van Marvel, maar wijkt af van het typische genre. De film vertelt het op zichzelf staande verhaal van één van Marvels meest raadselachtige heldinnen, Cassandra Webb, een ambulanceverpleegkundige in Manhattan die ontdekt dat ze de toekomst kan zien. Dat inzicht gebruikt ze om de toekomst te veranderen. Denk meer psychologische thriller dan de gebruikelijke superheldenfilm en dat werkt verfrissend.

Spectaculaire geest

Dakota speelt Cassandra Webb. "Ik zag mezelf nooit echt een superheld spelen, maar Cassandra is een soort alledaagse held, een onafhankelijke en complexe vrouw. In plaats van fysieke vaardigheden is het haar geest die spectaculair is. Dat is heel interessant en het geeft de film ook een bepaalde realiteit, wat ik prettig vind."

De rol vergde wat voorbereiding. "Ik heb veel getraind met een personal trainer", vertelt ze. "En de stunttraining voor het autorijden vond ik geweldig."

Vrouwelijk perspectief

Wat ze zo bijzonder vindt aan de film? Het is allemaal vanuit het vrouwelijk perspectief. "Het is zo geweldig om met een stel vrouwen te werken", legt ze uit. De film werd geregisseerd door een vrouw, mede geschreven door een vrouw en heeft veel vrouwelijke castleden. "Het ging gewoon heel soepel."

Dat was mede dankzij Clarkson als regisseur. "Ze was enorm goed op de hoogte van waar deze film over ging, en van alle verhaalonderdelen die we nodig hadden. Daarom had ik het gevoel dat ik haar echt kon vertrouwen, dat was heerlijk", vertelt Dakota. "Ze is ook een heel goede filmmaker. Ze weet gewoon wat ze wil en het is indrukwekkend om haar te zien werken. Ze was gracieus en kalm. Daar kunnen veel mensen nog wel wat van leren."

Je leest het hele interview in de nieuwe Elegance die nu in de winkel ligt.

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: NL Beeld