Veelgemaakte interieurfouten waardoor je huis kleiner lijkt

Je kunt het maar beter weten.

Grote banken, meerdere kasten en dan hebben we het nog niet over de decoratieartikelen. Als je je huis smaakvol wil inrichten ga dan terug naar de basis. Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Wij geven je een aantal tips zodat je bepaalde interieurfouten niet maakt en je je huis omtovert tot een Pinterest-esque woning.

Back to basics

Te veel meubels en accessoires in een ruimte maakt deze niet alleen kleiner, maar een echt rustige sfeer, waar je heerlijk kunt opladen, zul je nooit kunnen creëren. Kies voor één eye catcher; denk aan een tafel gemaakt van haardhout. Perfect ook voor het najaar, als je ’t ons vraagt.

Slechte verlichting

Heb je veel natuurlijk daglicht? Lucky you! Zijn er in jouw woning vooral kleine ramen, te vinden? Plaats dan een spiegel of mooie vaas om het licht te weerkaatsen. Elke ruimte heeft meer dan één lichtpunt nodig om het mooiste effect te verkrijgen. Veel mensen verruilen hun gordijnen daarom ook voor jaloezieën. Houten jaloezieën om precies te zijn. Deze zijn een stuk chiquer dan de plastic variant en perfect om de lichtinval mee te regelen.

Eerst verven, dan decoreren

Neem de tijd om je nieuwe muurkleur uit te kiezen. Neem meerdere verfstalen mee en test gedurende 24 uur uit voor je je beslissing maakt. Een kleur kan namelijk veel verschillen in kunstlicht of daglicht. Voor het geval je ’t nog niet wist: een lichte kleur doet de ruimte groter lijken.

Ophangen van kunstwerken

De voornaamste reden waarom er zo weinig kunstwerken in huis hangen, is vooral omdat de kennis van hoe ze te plaatsen ontbreekt. Of het nu een foto is of een olieverf schilderij; speel met afmetingen, kleuren en texturen. Een kleine ruimte laat je niet toe om veel objecten aan de muur te hangen, forceer dit dus niet.

Bron: Marie Claire | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws