Asma El Mouden: ‘Fantastisch dat ik de kans krijg om verschillende karakters te spelen’

Over haar droomrol, wat ze zou zijn als ze geen actrice was geworden en hoe haar toekomst eruit ziet.

Ze is te zien in de Telefilms Triq Salama en De Vaandeldrager Vijf én ze keert terug in het tweede seizoen van Zina. Marie Claire sprak met Asma El Mouden over haar droomrol, wat ze zou zijn als ze geen actrice was geworden en hoe haar toekomst eruit ziet.

Verschillende karakters

De getalenteerde actrice is te zien in de telefilms Triq Salama en De Vaandeldrager Vijf. Twee totaal verschillende rollen. In de eerste speelt ze een observerende rol en in de tweede de assistent van een staatssecretaris. “Fantastisch dat ik de kans krijg om zulke verschillende karakters te spelen”, laat ze weten. “Ik kies mijn rollen op basis van mijn gevoel, de uitdaging die in de rol zit, en ik kijk natuurlijk of ik het script goed vind.”

MENA-wereld

Rollen die ze wel had willen spelen? “De rol van Queen Charlotte in de spin-off van Bridgerton – zo’n kostuumdrama lijkt me heerlijk. Maar de rol van Hermione in Harry Potter had ik ook fantastisch gevonden.” Die specifieke rollen zijn al vergeven, maar ze droomt groot. “Ik zou graag in een film of serie willen spelen in de MENA-wereld, dus het Midden-Oosten/Zuid-Afrika”, fantaseert ze. “Het liefst een rol in het Arabisch en als ik verder mag dromen, zou ik graag samenwerken met grote acteurs en actrices uit die wereld.”

Lerares

Asma heeft geen officiële toneelopleiding gedaan. “Ik ben begonnen bij theatergroep DEGASTEN en heb daar alle facetten van het vak in de praktijk geleerd”, legt ze uit. Als dat niet was gelukt, was ze lerares geworden. “Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs en heb lang Nederlandse les gegeven”, legt ze uit. “Ook had ik wel psycholoog willen worden. Ik hoop ooit nog een studie psychologie te volgen.”

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws