Zo organiseer je een filmavondje in stijl

Zin om een film te kijken met vriendinnen? Je kan natuurlijk gewoon een filmpje aanzetten en ervoor gaan zitten, maar je kan het ook uitgebreider aanpakken. In dit artikel geven we tips voor het organiseren van een filmavondje in stijl!

Keuze uit een paar films

Hebben jullie zin in een zoetsappige romcom, een heftig drama of misschien toch een spannende actiefilm? Geef je vriendinnen wat om uit te kiezen op de avond zelf.

Maak wel alvast een voorselectie zodat jullie niet de hele avond aan het scrollen zijn door streamingdiensten om een geschikte film uit te kiezen. Zoek zelf bijvoorbeeld vijf films op waar wat variatie in zit, zodat het makkelijker is om er eentje uit te kiezen.

Lichten dimmen, kaarsjes aan

Een filmavond heeft natuurlijk ook wat sfeer nodig. Dim dus de lichten of zet ze helemaal uit. Steek eventueel wat kaarsjes aan. En misschien heb je zelfs een openhaard die aan kan in de winter? Dat past zeker goed bij romantische films!

Gezellige zithoek

Maak van je zithoek een gezellige plek om samen te hangen tijdens de filmavond. Heb je een bank waar niet iedereen op past? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn: leg dan een grote hoeveelheid kussens op de grond voor comfortabel loungen. Met een warmtedeken erbij kunnen jullie ook nog eens lekker knus en warm blijven.

Lekkere hapjes en drankjes

Zonder smakelijke hapjes en drankjes is een filmavond niet compleet. Een bak popcorn is altijd lekker, maar als je het écht goed wilt aanpakken, zet je wat meer hapjes op tafel. Ga voor een flink gevulde borrelplank of laat een lekkere pizza bezorgen van je favoriete Italiaan.

Bepaal ook alvast van tevoren wat voor drankjes je wilt serveren. Gaan jullie voor wijn, bier, cocktails of houden jullie het bij een lekkere kop warme thee? Geef je gasten in ieder geval verschillende opties om uit te kiezen.

Creëer een bioscoopervaring

Een grote televisie met goed geluid is alles wat je nodig hebt voor een filmavondje thuis. Maar wil je het naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan om een beamer te gebruiken en de film op een witte muur te projecteren. Zo heb je de ultieme bioscoopervaring, maar dan thuis!

Beeld: Unsplash