Handig: met deze hack passen je wijnglazen altijd in de vaatwasser

Handig!

Wijnglazen wassen is niet per se onze favoriete bezigheid. Ze zijn prachtig, maar het is niet zo handig dat ze niet in de vaatwasser passen. Gelukkig is daar TikTok met dé ultieme hack om je wijnglazen toch in de vaatwasser te kunnen stoppen.

Wijnglazen in de vaatwasser

Je kent het vast wel: je hebt in je vaatwasser speciale rekjes voor al je glazen. Of nou ja, bijna al je glazen dan. Met hun lange stelen passen wijnglazen bijna nooit op deze plekken. Dwars over het midden van je vaatwasser neerleggen kan wel, maar dan moeten daar geen kommetjes staan. Bovendien worden je glazen zo vaak niet goed schoon. Dus wat doe je dan?

Lifehack: klemmetje aan de zijkant

Er is nu een lifehack die volledig viral gaat op TikTok. Hier laat een slimmerik namelijk zien dat het rek van de vaatwasser makkelijk een tik naar beneden in te stellen is met een klemmetje aan de zijkant:

@amandajosefinaa#stitch with @frunpalandet86 all this time 🙃♬ Hard Times – Paramore

Uniek?

Ook via verschillende Nederlandse Twitter-account werd bovenstaand filmpje massaal gedeeld. En wat blijkt: ook in Nederlandse vaatwassers is dit trucje volop toe te passen! Als je een vaatwasser hebt en regelmatig worstelt met het passen en meten van je wijnglazen, let dan even goed op:

En jawel, ook bij déze Nederlandse vaatwasser was de hack een succes:

Dure glazen

Natuurlijk is het met echt dure wijnglazen verstandiger deze niet in de afwasmachine te doen. Het hete water en de harde waterstralen kunnen funest zijn voor het dunne glas. Maar als je gewoon een stel goedkope wijnglazen bij de IKEA hebt gehaald: doe je voordeel met deze geweldige lifehack!

Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash | Video: TikTok, Twitter

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.