Elegance tipt: 5 leuke restaurants voor Valentijnsdag

Happy Valentine!

Wil jij romantisch dineren op Valentijnsdag? Wij hebben 5 restaurants geselecteerd die op de dag van de liefde wat extra’s bieder: van een speciaal love-menu of speciale cocktail tot leuke vragen tijdens het diner.

Nela

Restaurant Nela, van de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller, is de perfecte locatie voor Valentijnsdag. De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur en moderne kooktechnieken. Dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn de gerechten niet alleen zinnenprikkelend en smaakvol, maar ook modern en verrassend. Voor Valentijnsdag is er een speciaal shared dining menu samengesteld met onder andere rosbief met piquillo-pepers, Tonijn Tataki met zwarte knoflook, Sint-jakobsschelpen met truffel en aardappel en Nela’s Love Dessert. Reserveren kan hier.

Arca

Lang en uitgebreid tafelen doe je op Valentijnsdag bij ARCA. Verwen jezelf en je geliefde met overheerlijke gerechten, waaronder de klassieke tonijn tataki met groenten escabeche, chili en basilicum, en een bijzondere twist aan het dessert, een chocolade brownie geserveerd met tijmijs en frambozen. Liever een casual setting? Ga dan naar ARCA Bar. Reserveren kan hier.

TOZI

Bij TOZI schuif je aan tafel in het authentieke Italië. Chef-kok Giacomo heeft zorgvuldig een speciaal menu samengesteld vol met heerlijke TOZI-gerechten. Je kunt kiezen uit twee opties: een Early Bird Dinner 6-gangen menu met lekkernijen als oesters en gestoofde kalfswang met aardperen en frambozen. Of kies voor de volledige Valentijnservaring met TOZI’s ‘That’s Amore’ 8-gangen menu. Reserveren kan hier.

Vessel

De ideale plek voor een date night met je loved ones deze Valentijnsdag is Vessel, die staat niet alleen in het teken van eten maar ook van elkaar nog beter leren kennen. Elke gang wordt vergezeld door een vraag, een wildcard of een ansichtkaart. Een kans om niet alleen de smaakpapillen te prikkelen, maar ook om te ontdekken hoe goed je elkaar echt kent. Reserveren kan hier.

Jansz

Sjansz. is terug van weggeweest! Bij Jansz., het welbekende restaurant in de Negen Straatjes, schuif je op de meest liefdevolle dag van het jaar aan voor een avond vol flirterige romantiek. Begin de avond met een glas champagne, gevolgd door een 3-gangenmenu met Jansz. favorieten, waar de culinair liefhebber opnieuw kennis maakt met de modern-Nederlandse keuken zonder al te veel poespas. Denk aan romige burrata met portobello, bimi en walnoot, kreeft om te delen en een verrassend valentijnsdessert. Als uniek aandenken aan de avond, speelt onze huisviolist je favoriete liefdesliedjes. Reserveren kan hier.

Celia

Celia is dé plek om te dineren met loved ones: van vrienden, tot je moeder, huisgenoot, lover of beste buur. Bij restaurant Celia geniet je van frisse gerechten als krokante vistaco’s met jackfruitsalade, de romige pompoenravioli met parmezaan en walnoot en om in de Valentijns-sferen te blijven, een chocoladedessert in de vorm van een hart. De avond is pas compleet met een heerlijke selectie cocktails. Sip aan de lichtzoete Passionfruit Sour of bestel de friszure Cucumber Margarita, en voilá de perfecte date-night met vrienden of je lover is daar! Who needs roses if you can drink cocktails? Reserveren kan hier.

Valentijnsdag draait niet alleen om liefde met je partner, maar gaat om iedereen waar je van houdt! Dus heb je geen relatie, maar wil je wel dolgraag lekker uit eten? Verras dan je beste vriendin, (schoon)moeder, kinderen of leuke buurvrouw!

Laatste nieuws