Betrapt: zoveel werknemers kijken stiekem Netflix onder werktijd

Guilty?

Je kent het wel: je bent met een nieuwe Netflix serie begonnen en kunt niet stoppen. Tot in de late uurtjes zit je aan je scherm gekluisterd en ook tijdens het werken kun je het misschien niet laten om even verder te kijken…

Guilty

Uit onderzoek van Toluna, in opdracht van Netflix, blijkt dat eenvijfde van de Netflixgebruikers op het werk naar programma’s van de streamingservice kijkt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 4.000 respondenten. Maar, we moeten er wel een kanttekening bij plaatsen. Het onderzoek vond voor corona plaats. We vermoeden dat het thuiswerken ervoor heeft gezorgd dat dit nummer nog hoger is.

Ook gaf 46 procent van de respondenten aan dat ze graag in het openbaar gebruikmaken van het aanbod van Netflix. Daarnaast bevestigde 26 procent dit in de trein te doen, tegenover 16 procent van de busreizigers.

Beschamend

Wel gaf 11 procent van de respondenten aan dat ze een film of serie in het openbaar weleens hebben uitgezet. Waarom vraag je je af? Omdat de Netflix-gebruikers zich schaamden voor bepaalde scènes die werden afgespeeld op hun beeldscherm. Vooral scènes met drugsgebruik werd het meest ongepast geacht. Hierdoor moet je toch een soort drempel over om die ene film of serie onderweg of op je werk te bekijken. And let’s be honest: sommige dingen zijn gewoon not safe for work.

Bron: Marie Claire | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.