Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het opvallendste modenieuws van deze week.

Cartier’s eerste icoon ‘Trinity’ is 100 jaar!

In 1924 werd de Trinity-ring geïntroduceerd en dus viert Cartier 100 jaar later de verjaardag van dit iconische sieraad, dat symbool staat voor de meest gekoesterde waarden van het Maison. Om 100 jaar Trinity te vieren, heeft Cartier eenvoudige, maar toch gedurfde nieuwe ontwerpen gecreëerd. De kleurentrilogie is altijd aanwezig, de beweeglijkheid en strakke lijnen ook. Wat veranderd is, is de vorm en de verdraaiing van de banden. Benieuwd? Hier vind je de collectie.

GANNI en Ace & Tate slaan de handen (weer) ineen

Na het succes van hun eerste samenwerking, komen het Deense modemerk GANNI en het Nederlandse brillenlabel Ace & Tate terug met een tweede collectie. Er zijn 16 iconische en futuristische monturen, die stuk voor stuk staan voor een betere wereld. De gehele collectie is gemaakt van gerecycled acetaat en Acetate Renew Bio. Ook zijn er nieuwe verpakkingen geïntroduceerd, gemaakt van suikerriet. Fashionable én duurzaam, daar houden we van. De collectie is hier verkrijgbaar.

Horlogemerk Breitling gaat samenwerking aan met Victoria Beckham

Met veel enthousiasme lanceert Breitling een nieuwe horlogelijn die is ontworpen in samenwerking met Victoria Beckham: de Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham-collectie. Het gaat hierbij om een limited edition collectie, waarbij de klassieke Chronomat in een ander jasje is gestoken. Er zijn er slechts 1.500 van gemaakt. Het is een chic en universeel horloge dat is voorzien van een rouleaux armband en verhoogde rider tabs bij de 15 minuten-markering. De kasten zijn van roestvrij staal of geelgoud en zijn speciaal voor deze lijn door Breitling teruggebracht. Dit wordt gecombineerd met verfijnde nieuwe colorways die geïnspireerd zijn door Beckhams eigen lente-/ zomercollectie van 2024, waaronder peppermint, midnight blue, dove gray en sand. De Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham-collectie vanaf nu verkrijgbaar; hier lees vind je meer informatie.

Moderne silhouetten in de H&M Studio’s S/S24-collectie

Voor het nieuwe seizoen zijn moderne silhouetten geïnspireerd op de relaxte stijl van de jaren 70. Het resultaat is een H&M Studio’s S/S24-collectie die in het teken staat van vrijheid en avontuur. De collectie is gebaseerd op de verschuiving van mode naar pragmatische kleding en verwijst naar de stijl van muzikale artiesten. Het is een collectie met relaxed-fit pakken, vloeiende jurken en weelderige accessoires. De H&M Studio S/S24 collectie is vanaf 29 februari 2024 verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op hm.com.

Maak kennis met Gray Label Restore

Waar in de Gray Label store in de Huidenstraat nieuwe producten worden verkocht en de rental service online te verkrijgen is wordt de Gray Label Restore dé fysieke plek voor inname en verkoop van tweedehands Gray Label, het presenteren, ruilen en retourneren van Gray Label RNTD en het showcasen van hun voorgaande collecties (archive). Daarnaast is er in de nieuwe winkel ook ruimte voor interessante samenwerkingen zoals de capsule collectie met Hu le Kes, productlanceringen, workshops en events. Meer info vind je hier.

SAMSØE SAMSØE presenteert Timeless Basic Collection

Een van de populairste collecties van Samsøe Samsøe wordt gepresenteerd in een nieuw licht, maar nog altijd met de kenmerkende minimalistische esthetiek: de Basic Collection. Of het nu gaat om een ​​T-shirt gemaakt van biologisch katoen of een trui gebreid van GCS-gecertificeerd kasjmier, het zijn mooie tijdloze essentials die in geen enkele garderobe mogen ontbreken. Online shoppen? Dat kan hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws