Kom erachter welke haarborstel het beste bij jouw haartype past

Take notes!

Dun en futloos, kroes of juist steil haar: ieder haartype heeft een andere verzorging nodig. En dat vraagt ook om een aangepaste borstel. Tijd om onze haarborstel onder de loep te nemen!

Lang haar

Bij lang en fijn haar past een haarborstel met natuurlijk zwijnenhaar, ook wel Boar Bristle Brush (BBB) genoemd, het beste. Deze borstel zorgt ervoor dat je haar weer gaat glanzen doordat deze de talg van je hoofdhuid verdeelt over je gehele haar. Let er wel op dat je deze borstel alleen op droog haar gebruikt.

Kort haar

Bij kort haar is een platte borstel met zwijnenhaar ook geschikt, maar wanneer je wat meer volume wil creëren kun je beter voor een ronde borstel met een kleinere diameter kiezen. Om je haar in een specifiek gewenst model te brengen, is een vent borstel het meest geschikt.

Krullen

Ben je gezegend met een bos krullen, dan is een anti-klit borstel een must-have. Deze komt gemakkelijk door je krullen heen, zelfs als ze vol zitten met knopen. Bovendien zorg je er met deze borstel voor dat je haar minder snel opnieuw gaat klitten. Worden je krullen snel pluizig? Dan kun je het beste een speciale styling borstel gebruiken die pluis tegengaat en je krullen definieert.

Kroeshaar

Bij kroeshaar is het verstandig om de borstel te laten voor wat het is, en alleen een kam te gebruiken. Het liefst eentje met tanden die wat verder uit elkaar staan, zodat het haar ontward wordt, maar niet beschadigd raakt. In tegenstelling tot bij lang en fijn haar is het bij kroeshaar juist aan te raden om je haren te kammen wanneer het vochtig is. Dit verkleint de kans dat de krulletjes afbreken.

Dun en futloos haar

Droom je van een volumineuze coupe à la Kate, maar komt je kapsel meer in de buurt van dat van onze Máx? Dunner haar is geen ramp, je hebt alleen de juiste verzorging nodig. Een föhnborstel kan helpen om het volume in het haar beter te verdelen en een statisch kapsel te voorkomen. Voor een avondje uit met een extra volumineus kapsel is een toupeerborstel ook een optie, maar wees er alert op dat je deze niet te vaak gebruikt. Het kan je lokken namelijk flink beschadigen, en dan ben je nog verder van huis…

Extensions

Wanneer je extensions of een pruik draagt, wordt een loop borstel aanbevolen. Deze heeft in plaats van de gebruikelijke puntjes lusjes, die gemakkelijk door de lokken glijden.

Laatste nieuws