3 Lente-trends rechtstreeks van de catwalk

Van bloemen tot safari.

Je hebt de klassiekers die elk jaar terugkeren – de trench, de goede jeans, het perfecte witte shirt – en kleuren die in de lente als krokussen uit de grond poppen; zachte pastels als geel, turquoise, roze en lila. Maar er zijn ook  verrassende nieuwe lente-trends om je garderobe een fijne update te geven.

Gespot bij Alberta Ferretti: lang en wit

Je hoeft echt niet in het huwelijksbootje te stappen of je vows te renewen om volledig in het wit te verschijnen. Deze lente is lang en wit voor iedereen. Kies voor vrouwelijke vormen en lange mouwen en houd je accessoires verder neutraal.

Gespot bij Saint Laurent: Safari

Matching pakken, hoge broeken… We blijven ze na de afgelopen twee seizoenen ook deze lente zien. Maar dit keer verwissel je je zwarte en grijze broek voor een kaki of camel exemplaar en draag je hem bij voorkeur met matching blouse of jasje (in de broek) voor een nonchalante safari-look. Aviator erbij en klaar.

Gespot bij Carolina Herrera: veel bloemen

Bloemenprints vervelen nooit en zijn ook nog eens perfect voor brunches en bruiloften. Van de bohemien enkellange jurken met print tot dit feestelijke ensemble met opvallende roze bloemen, je kunt de lente niet beter vieren. Kies, als het lukt, voor accessoires in dezelfde print of kleur, zoals hier waarbij schoenen en tas van dezelfde stof zijn gemaakt.

Benieuwd naar meer trends van de Spring/Summer 2024 catwalk? Je vindt ze in de nieuwe Elegance die nu in de winkel ligt.

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws