Bloempotten Revolutie: innovatieve designs voor een betoverende tuin

Je hebt je woning helemaal ingericht met de interieurstijl die het beste bij jou past, een echte representatie van jouw persoonlijkheid en goals. Maar vergeet niet dat jouw tuin een verlenging van jouw woonruimte is en daarom dezelfde aandacht en liefde verdient. Of je nu groene vingers hebt of juist helemaal niet, er zijn genoeg manieren om jouw tuin (of balkon) om te toveren tot een heerlijke, groene oase die bij jou past.

Ga voor groot!

De eenvoudigste manier om jouw tuin te transformeren tot een groen paradijs, is door te kiezen voor grote planten in de tuin. Door hun omvang en frisse groene kleuren creëer je in een handomdraai een indrukwekkend resultaat. Nu kun je natuurlijk kiezen om verschillende bloemen, struiken en bomen in de grond te planten, maar dit vergt nogal wat tijd en energie. Om gemakkelijk het meeste uit je tuin te halen zonder te veel gedoe, hebben wij de mooiste grote planten met bijpassende plantenpotten voor je op een rijtje gezet.

Bevind je in de jungle met een tropische look

Wil jij het hele jaar door genieten van een tropische look in jouw tuin, kies dan voor de Chamaerops Vulcano, ofwel de waaierpalm. Deze kleine, compacte palm staat bekend om haar waaierachtige bladeren. Het is een elegante Europese palm en blijft het hele jaar door groen, zelfs tijdens de koude winterdagen. Kies voor een stevige plantenpot met drainage gaten voor een gezonde plant en voeg wat hydrokorrels toe zodat je er weinig zorg aan hebt. De palm blijft het hele jaar groen en heeft mooie gele bloemen tijdens de bloeitijd van april tot juni.

Een zachte pastel look

Ben jij fan van pastelkleuren binnenshuis? Zorg er dan voor dat deze kleuren ook terugkomen in jouw tuin met de Phormium Tenax, ofwel Rainbow Queen. Deze elegante plant heeft lange puntige bladeren in de kleuren roze, creme en groen en kan wel tot 110 centimeter hoog worden. Kies voor een stevige terracotta of wit granieten plantenpot met drainage gaten voor het mooiste effect.

Kies voor ongelimiteerde kleuren!

Ben jij niet bang voor een beetje extra kleur in de tuin? Kies dan een van de vele Camellia Japonica varianten, zoals de Jury’s Yellow. Deze kleine struik heeft ontzettend mooie bloemen in verschillende kleuren van heldergeel, felrood en zelfs zwarte bloemen. Kies voor een stevige plantenpot in neutrale kleuren of ga juist voor een mooie groene of gekleurde plantenpot voor een echt kleurrijk effect.

Aangezien het klimaat in ons land verschilt per seizoen is het belangrijk om te kiezen voor stevige plantenpotten,, zoals Artstone potten gemaakt van gerecycled plastic of Luca Lifestyle potten van glasvezelversterkte kunststof, allebei beschikbaar in verschillende kleuren zoals zwart, wit, bruin, groen en meer. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de verschillende temperaturen aangezien deze plantenpotten erg goed tegen een stootje kunnen.

Beeld: Pexels