Dít is het winnende verhaal van de schrijfwedstrijd Elegance x Kobo

'Niet alleen met kerst' is nu te lezen als e-book bij Kobo!

‘All I want for Christmas’ Is niet meer hier werken. Zo begint het verhaal van Jade Vening, winnares van de Elegance x Kobo-schrijfwedstrijd.

Kantoor

‘Nena, mijn kantoor. Nu.’ Ferdinand haalt een hand door zijn te lange vlassige haren, waardoor twee reusachtige inhammen kort zichtbaar zijn, en draait zich alweer om voor ik kan antwoorden dat ik nu geen tijd heb. Zuchtend log ik uit. Iets wat nagenoeg niemand bij ons webdesign- en onlinemarketingbureau doet. Al zou je denken dat als mensen zich érgens hyperbewust zijn van de gevaren van onbeveiligde computers, dat hier zou zijn. Aan de andere kant, dit is ook de plek die gerund wordt door Ferdinand, een vijftigplusser die zijn dagen vult met flirten met projectmanager Claudia.

En de plek waar collega’s urenlang de zakelijke groepsapp spammen met idiote dierenfilmpjes en absurde mensen. En de plek waar we sinds dit jaar verplicht Secret Santa spelen – ideetje van Claudia – en het gros van mijn collega’s liever tijd investeert in speculeren wie wie heeft getrokken met lootjes dan, ik noem maar iets geks, en sluitende begroting maken. Of de duizend deadlines voor kerst halen. Als we hier dit jaar überhaupt winst maken, is dat wellicht het grootste kerstwonder ooit.

Ongelukje

‘Hup hup.’ Claudia grijnst me toe vanaf het bureau tegenover mij. Haar decolleté is vandaag zo diep dat ik bijna haar navel zie. ‘Fer houdt niet van wachten.’ Fer houdt niet van wachten, mime ik haar geluidloos na, weggedoken achter mijn beeldscherm. Nijdig schuif ik mijn bureaustoel naar achteren en stoot, per ongeluk, keihard tegen de stoel van mijn achterbuurman: Caspar. ‘Oef,’ kreunt hij. Verdorie, ik had harder moeten schuiven. ‘Sorry,’ mompel ik nors binnensmonds, omdat mijn moeder dan weliswaar dood is, maar mij wel netjes heeft opgevoed. Ik voel het bloed naar mijn wangen stijgen en weet dat er vlekken in mijn nek verschijnen als Claudia en Ties eensgezind een indrukwekkende zucht slaken en hun ogen rollen.

Wil je het hele verhaal van winnares Jade Vening lezen? Je leest ‘Niet alleen met kerst’ in de nieuwe Elegance. Nu in de winkel!

Tekst & beeld: Jade Vening

Laatste nieuws