Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Schorpioen

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2023 voor Schorpioen (23 oktober t/m 22 november) in petto had.

Het jaar van de Schorpioen

Er is dit jaar erg veel ontwikkeling mogelijk in de communicatie met mensen in je directe omgeving, met wie je dagelijks te maken hebt. Of het nu gaat over buren of over gezinsleden, of de band intens is of losjes, dat doet er niet toe. Het is noodzakelijk dat je bijzonder zorgvuldig bent in de woorden die je kiest. Ook is het belangrijk dat je alles bespreekt wat er te bespreken valt, duidelijke afspraken maakt en eerlijk bent. Waarom is dat zo belangrijk? Omdat met Pluto in Steenbok al snel conflicten kunnen ontstaan in je directe omgeving. En dan het soort waardoor je veel spanning kunt ervaren. Maar waar je desondanks niet aan kunt ontsnappen, omdat je steeds met elkaar wordt geconfronteerd.

Omdat Pluto ook tijd doorbrengt in Waterman, zou die spanning letterlijk in je huiselijke omgeving kunnen doordringen. Dat is nou juist de plek waar je veiligheid en rust wilt voelen. Je kunt gaandeweg 2023 merken dat je het geluk in eigen hand hebt en dat wat er eventueel misgaat niet allemaal de schuld is van ‘de anderen’. Verder is er tot 7 maart misschien nog een familiekwestie die opgelost moet worden. Iets waarvoor jij veel verantwoordelijkheid draagt of dat zo voelt. Als een en ander in de lente achter de rug is, voel je opluchting en meer persoonlijke vrijheid.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Jiating Liu via Inkling Illustrations