Op 12 december vindt er een wel heel iconische veiling plaats

Van een Chanel Barbie-jasje, tot prinses Diana haar oorbellen.

Op 12 december gaan de meest iconische modeklassiekers en zeldzame collector’s items onder de hamer. Het Amsterdamse veilinghuis Adams organiseert hun allereerste luxury veiling, en dat belooft een groots spektakel te worden.

Luxe onder de hamer

Ook ’s lands glamourpoezen hebben anno nu het fenomeen thrift shopping helemaal ontdekt. Ook veilingen met vintage luxe-items zijn bij uitstek dé gelegenheid om dergelijke pareltjes voor een zachte prijs op de kop te tikken.

En daarom vinden we het bijzonder leuk dat het Amsterdamse veilinghuis Adams komende maand met een groots evenement komt, waarbij verschillende producten van legendarische labels de revue passeren.

Hermès tot Barbie

De veiling bestaat uit een mix van klassiekers en zeldzame fashion finds. Zo vind je hier een set prima redenen om je tassencollectie uit te breiden. Want zeg nu zelf: zo’n Hermès Kelly Bag, of één van de it bags van Chanel of Louis Vuitton kun je natuurlijk niet aan je neus voorbij laten gaan, toch?

Ook is er een vintage Chanel jasje in fuchsia, dat niet gek gestaan zou hebben in de Barbie-film. Liefhebbers van juwelen kunnen eveneens hun blinkende hart ophalen: het aanbod bestaat uit een verzameling juwelen die teruggaat tot de 18de eeuw. Met onder andere de must-have voor fans van Diana in The Crown: gesigneerde Cartier oorclips uit de iconische Maillon Panthère-collectie, die zijn ontworpen als 5 rijen van rechthoekige ‘bakstenen’. Verder prachtige sjaals van o.a. Hermès, en exclusieve juwelen van grote designers als Dior, Bulgari, Van Cleef & Arpels, Tiffany & Co. en Boucheron.

Daarnaast zijn een hoop bijzondere historische juwelen te zien tijdens de veiling, die teruggaan tot de achttiende eeuw. Van ringen met robijnen tot smaragden sieraden: er is volop moois te zien en te verkrijgen. Ook gaan er verschillende kunstwerken en luxe wijnen onder de hamer. Een volledig overzicht van de te veilen items vind je hier.

Window-shoppen

Mocht je nu zelf geen budget hebben voor één van deze prachtige parels maar wél willen spieken naar alle luxe items, dan zit je op 9 en 10 december goed. Dan zijn namelijk de kijkdagen aan de Lange Leidsedwarsstraat 198-200te Amsterdam. De veiling van de mode-items staat voor de middag van 12 december gepland. Perfect getimed voor nog een last-minute luxe kerstcadeautje, non?

Bron & beeld: Beau Monde, Adams Luxury Veiling

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.