Boekenagenda: 6 nieuwe boeken die je niet wil missen

Perfect voor het najaar!

Nu het officieel herfst is, is er niets fijner dan onder een dekentje kruipen met een goed boek. Benieuwd welke boeken niet op je lijstje mogen ontbreken? We zetten 6 nieuwe boeken op een rij!

 

Charlatan

Charlatan, Zadie Smiths zesde roman, gaat over Engeland, een land van valse schijn. Over Eliza Touchet, huishoudster van een schrijver wiens faam tanende is. En over Andrew Bogle, als slaaf opgegroeid in Jamaica, die nu kroongetuige is in een beruchte rechtszaak, waar zijn toekomst afhangt van wat hij zegt. Een bijzondere roman, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Over waarheid en bedrog, massahysterie en hypocrisie.

– €26, Uitgeverij Prometheus

Charlatan
Charlatan

Ik zie je

Een nieuwe IJslandse thrillerserie start met Ik zie je van Yrsa Sigurðardóttir. De Zwart IJs-serie start op een koude winteravond als een verontruste buurman aanklopt bij het gezin dat hij al een week niet heeft gezien of gehoord. Binnen treft hij een gruwelijk tafereel aan. Politieman Tyr en forensisch patholoog Idunn leiden het onderzoek, maar openen al snel een doos van Pandora.

– €23, Uitgeverij Cargo

Ik zie je
Ik zie je

In de verte, de zee

In de verte, de zee is het debuut van de Amerikaanse Laura Spence-Ash. Haar meeslepend historisch familiedrama omspant vier decennia waar ouders de beslissing nemen om hun elfjarige dochter Beatrix naar Amerika te evacueren tijdens de bombardementen op Londen. na de oorlog keert ze terug naar Londen en wordt ze heen en weer geslingerd tussen de twee werelden.

– €25, Uitgeverij Signatuur

In de verte, de zee
In de verte, de zee

Aan ons vooraf

Een zinderende Italiaanse familiesaga die start met Maurizio, een soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Als hij deserteert ontmoet hij Nadia. Het begin van een meeslepend verhaal over vier generaties van de familie Sartori tegen het decor van de belangrijke momenten uit de moderne Italiaanse geschiedenis. Schrijver en filosoof Giorgio Fontana baseerde Aan ons vooraf deels op zijn eigen familie.

– €30, De Arbeiderspers

Aan ons vooraf
Aan ons vooraf

De lijst

De lijst is een gloednieuwe thriller van eigen bodem. Marelle Boersma baseerde de thriller op ware gebeurtenissen. We volgen Erin die werkt als archeologe in het Leidense Naturalis, Charlotte die patissier is in Orleans en modeontwerper Max in Milaan. Als Erins moeder overlijdt voordat ze haar dochter heeft kunnen vertellen over ‘de lijst’, komen Erin, Charlotte en Max ongewild dichter bij elkaar. Met dodelijke gevolgen.

– €22, De Crime Compagnie

Lijst
Lijst

Het lied van Marina

Op 8 september 1943 verliest Italië haar alliantie met Duitsland en wordt de voormalige bondgenoot bezetter. De sfeer in Castel Gandolfo verandert zienderogen en Marina Corelli, die verliefd is op een charismatische man uit het buurdorp, zal samen met honderden anderen haar toevlucht moeten nemen tot een wel heel bijzondere locatie. Dit verhaal is niet alleen het verslag van een interessante episode in een belangrijk historisch tijdperk, bovenal is Het lied van Marina een verhaal over liefde.

– €23, Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

Het lied van Marina
Het lied van Marina

Ben jij een echte boekenwurm? Dan ben je hier aan het goede adres, want dat zijn wij op de Elegance redactie ook! Je vindt dan ook regelmatig lijstjes met de nieuwste boeken die niet op jouw must must read lijstje mogen ontbreken. Lees-ze!

Tekst: Jorrit Niels | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws