Beschadigde nagels herstellen? Dit moet je doen

Veel mensen vinden het prettig om verzorgde nagels te hebben. Zij kiezen bijvoorbeeld voor acrylnagels of een behandeling met gelnagellak om hun nagels te laten shinen. Het enige nadeel van dit soort behandelingen is dat het kan zorgen voor beschadigde nagels. Daardoor zien je nagels er een stuk minder mooi uit dan voorheen. 

Beschadigde nagels kunnen ook andere oorzaken hebben die bijvoorbeeld met je health te maken hebben. Wist je dat nagels veel zeggen over de staat van je gezondheid? In dit artikel vertellen we je er meer over en geven we je een paar handige tips en tricks voor het herstellen van beschadigde nagels. 

Oorzaken van beschadigde nagels of zwakke nagels 

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor beschadigde nagels. Een van de meest voorkomende oorzaken heeft alles te maken met acrylnagels en gelnagels. Het is helemaal niet zo gek dat je in de weer gaat met dergelijke producten om mooie en verzorgde handen te hebben. Het nadeel is echter dat je nagels er niet zo blij van worden. Daarom moet je ze altijd goed behandelen nadat je dergelijke nagellak of nagels op hebt gehad. Broze of kapotte nagels laten je handen er namelijk al gauw ouder uitzien. 

Een andere externe oorzaak van beschadigde nagels kan liggen bij het werk wat je doet. Moet je voor je werk je handen regelmatig wassen of ben je vaak in de weer met chemische schoonmaakmiddelen? Dit kan allebei leiden tot het uitdrogen van je handen en nagels. Merk je dat je immuunsysteem niet is wat het zou moeten zijn? Ook dat kun je zien aan je nagels. Nagels kunnen broos en dun worden wanneer je veel slaaptekort of een groot vitaminetekort hebt. Ook je voedingspatroon kan van invloed zijn op de staat van je nagels. Gezonde nagels zijn namelijk sterk en gelijkmatig van kleur. 

Nagels herstellen met heel veel aandacht 

Ook na een paar acrylnagels of na een periode van een verminderd immuunsysteem is het wel zo fijn om je nagels er weer gezond uit te laten zien. Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om beschadigde of gespleten nagels te herstellen. Het is in ieder geval belangrijk om je nagels veel aandacht en tijd te geven. Daar komen de onderstaande tips goed bij van pas. En psst… zo las je meteen een beetje me-time in. Waarom je dat af en toe moet doen, lees je in dit artikel. Wat ook van belang is voor gezonde nagels is om gezond te leven. Drink genoeg water en zorg voor een gevarieerd en gezond dieet. 

Gebruik speciale olie voor beschadigde nagels 

Er zijn tegenwoordig heel wat goede producten op de markt waarmee je je nagels weer in volle glorie kunt laten stralen. Een echte aanrader is bijvoorbeeld speciale olie voor beschadigde nagels. Deze olie wordt vaak gebruikt na het verwijderen van kunstnagels, maar is ook zeker een must voor nagels die zwakker zijn geworden door bijvoorbeeld het gebruik van medicatie. Ga je voor een goede amandelrijke olie, zoals de olie van Herôme, dan beschik je over een product waar vitaminen en mineralen in zitten die de nagels voeden en hydrateren. Dat helpt je nagels herstellen en zorgt ervoor dat de nagels niet opnieuw snel beschadigen.  

Ook voedende olie voor nagels is een aanrader 

Naast speciale olie voor nagels die beschadigd zijn, moet je weten dat er nog andere olieproducten beschikbaar zijn voor dergelijke nagels. Wil je je gezonde nagels terug, dan gebruik je het liefst ook nog voedende nagelolie. In dit soort olie zit een combinatie van amandel- en citroenolie die er samen voor zorgen dat de conditie van je nagels volledig zal herstellen. De olie is eveneens een boost voor je nagelriemen en zal het geheel goed hydrateren. Daarnaast kun je het product ook gebruiken voor (droge) teennagels en nagelriemen. 

Vermijd chemische en agressieve nagelproducten 

Wanneer je bezig gaat met het verzorgen van je nagels merk je al gauw dat er veel chemische en agressieve producten beschikbaar zijn. Neem alleen al nagellakremover; in de meeste gevallen is dat een heel agressief product waar je huid en je nagels absoluut niet blij van worden. Dat komt door de aceton die meestal in dit soort producten wordt verwerkt. Probeer om dergelijke ingrediënten te vermijden en ga liever voor een meer natuurlijk product om nagellak te verwijderen. Denk aan een product waarin ingrediënten zoals Lanoline zitten die je nagels juist voeden. Daarmee voorkom je beschadigde nagels en ben je binnen no time van scheurtjes en broze nagels af. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws