Wonen als een royal: de luxe vakantievilla van Grace Kelly staat te koop

En we hebben de beelden!

Grace Kelly is een voorbeeld voor velen, wat betreft haar kleding en haar glamoureus leven. Niet voor niets dat ze anno 2023 nog steeds een voorbeeld voor velen is. Goed nieuws voor fans, want haar riante vakantievilla in Florence staat nu te koop.

Ontsnappen uit Monaco

Het weelderige leven aan het hof van Monaco gaat niet altijd over rozen – vraag het maar na aan Albert, Charlene, Caroline of Stéphanie. Gelukkig zijn er dan tig opties in de buurt om even de boel de boel te laten en helemaal tot rust te komen. Van plezierjacht tot vakantievilla’s: er is genoeg te doen.

Ook prinses Grace had een favoriet adresje nabij waar zij even op adem kon komen: in het pittoreske plaatsje Gilette bevindt zich Les Moulins du Villars, een prachtig staaltje onroerend goed in de buurt van zowel Nice als Monaco. En deze historische villa staat nu te koop!

In de voetsporen van prinses Grace

Op beelden is te zien hoe het stulpje alle comfort van de 21e eeuw combineert met een prachtige historische uitstraling. Zo is er een weldadig warm buitenbad, een tennisbaan waar je ook met je helikopter kunt landen, een garage met ruimte voor vier bolides en een ruim gastenverblijf. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ligging van de villa: je bevindt je middenin een natuurgebied met uitzicht over het dorpje Gilette, en een set eigen olijfbomen én een set eigen waterbronnen.

Maar wat deze prachtige villa extra bijzonder maakt, is de historische connectie met prinses Grace van Monaco. Zij bracht in 1980 een bezoekje aan de villa samen met haar dochter, prinses Caroline, en kwam er in de twee jaar tot haar fatale auto-ongeluk met enige regelmaat om tot rust te komen. “De prinses moet gecharmeerd zijn geweest van Les Moulins du Villars en z’n beroemde bron, want na dat eerste bezoek kwam ze meerdere keren alleen terug.”

Zelfs zou de prinses enkele decorstukken aan de villa gedoneerd hebben. Zo weet Sotheby’s, het veilinghuis dat verantwoordelijk is voor de verkoop, te melden dat er nog altijd twee standbeelden in het huis te vinden zijn die daar via Grace Kelly terecht zijn gekomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Illovsky (@peter.illovsky)

Diepe zakken

Zo’n luxe onderkomen mag uiteraard ook wat kosten: de Franse villa staat au moment te koop voor €11.500.000. De precieze details vind je hier.

Tja, voor dat bedrag heb je dus wel je eigen bronwater, je eigen boomgaard, een landingsplaats voor de chopper én een gedeeld vakantie-adresje met wijlen Grace Kelly. Sotheby’s weet nog te melden dat de prinses het onderkomen naar verluidt een ‘zeldzame oase van rust’ zou hebben gevonden. Dat is het wel waard, non?

Laatste nieuws