Deze 5 spectaculaire festivals in Thailand zijn het bezoeken waard

Tijd om je travel wishlist aan te vullen!

Dankzij de lange geschiedenis en rijke cultuur van Thailand, vinden er jaarlijks een groot aantal festivals plaats in het land. Dompel jezelf helemaal onder in de Thaise cultuur tijdens een van de kleurrijke evenementen, die zeker een plaats op je must see-lijstje verdienen. Wij zetten vijf festivals op een rij die dit jaar nog plaatsvinden.

1. The Candle Festival

The Candle Festival is een van de meest extravagante evenementen in het noordoosten van Thailand. Gigantische sculpturen gemaakt van bijenwas en prachtig uitgehouwen in kastelen, voertuigen of mythische dieren, worden in een vrolijke processie gedragen voordat ze aan tempels worden gegeven. Deze ceremonie vindt plaats op de eerste dag van de boeddhistische vastentijd en markeert een retraite van drie maanden voor de monniken.

Datum: 2 augustus 2023 | Locatie: Thung Si Mueang Square, Ubon Ratchathani

Candle Festival Thailand

2. Phanom Rung Festival

Slechts vier keer per jaar schijnt de zon door de vijftien deuren en ramen van deze prachtige zandstenen tempel, die al bijna duizend jaar op een uitgedoofde vulkaan staat. Phanom Rung is een indrukwekkend overblijfsel van het Khmer-rijk, dat teruggaat tot de Angkor-beschaving. Elke keer dat de zon op één lijn ligt met de structuur, wordt er een enorme ceremonie georganiseerd om eer te bewijzen aan de hindoegod Shiva. Met traditionele dansen, processies, gebeden en vele andere activiteiten komt het monument weer tot leven.

Datum: 8-10 september 2023 | Locatie: Phanom Rung Historical Park, Buriram 

Phanom Rung Festival

3. The Vegetarian Festival

Negen dagen lang zuiveren de Phuketianen van Chinese afkomst hun lichaam en ziel door geen vlees te eten. Ze voeren dit ritueel uit om verdiensten voor zichzelf en hun voorouders te verwerven, en om hun gemeenschap geluk te brengen. Het hoogtepunt van het festival is de parade van de ‘mediums’ die – bewoond door godheden – ‘wonderen’ verrichten door vele delen van hun lichaam te doorboren met lange naalden en andere scherpe voorwerpen. Dit festival is zonder twijfel een van de meest mind blowing rituelen in het zuiden van Thailand. Bovendien zijn er tijdens deze periode talloze vegetarische foodstands te vinden voor lokale bewoners en bezoekers.

Datum: 15-23 oktober 2023 | Locatie: Phuket Old Town

Vegetarian Festival Thailand

4. The Light Festival (Loy Krathong)

Onder de volle maan van de twaalfde maanmaand maakt de Thaise bevolking een klein mandje (Krathong) van bananen chunks en bladeren, gevuld met bloemen, een wierookstokje en een kaars. Dit laten ze vervolgens drijven (Loy) op een rivier, om dankbaarheid te tonen aan de godin van het water die hun gewassen voedt. Loy Krathong is ontstaan in Sukhothai toen het de eerste hoofdstad was van het koninkrijk Siam (13e-15e eeuw). Bij deze gelegenheid worden de prachtige ruïnes van de oude stad verlicht. Het meer wordt daarnaast gevuld met drijvende kaarsen en er zijn verlichte praalwagens. Loy Krathong is een van de mooiste festivals die Thailand rijk is.

Datum: 27 november 2023 | Locatie: Sukhothai Historical Park, Sukhothai

Loy Krathong Thailand

5. The Countdown Party

De levendige Thaise hoofdstad is de beste plek voor een feestje, en dan vooral om af te tellen naar het nieuwe jaar. Naast spectaculair vuurwerk, zijn er concerten met wereldberoemde dj’s en een foodmarket in de open lucht, en dat alles in een levendige en vrolijke sfeer. Twee locaties springen eruit: bij Central World barst het feest los in het midden van de moderne wijk, omringd door wolkenkrabbers en glinsterende winkelcentra. Bij Icon Siam is het feest op een immens plein bij de Chao Phraya. Geen betere plek om het nieuwe jaar in te luiden. Tijd om een vliegticket te boeken!

Datum: 31 december 2023 | Locatie: Central World of Icon Siam, Bangkok

Countdown Bangkok

 

Laatste nieuws