Actrice en zangeres Jane Birkin (76) overleden

Verdrietig nieuws...

JANE BIRKIN in I'M MOSING MY TEMPER, 1974 (LA MOUTARDE ME MONTE AU NEZ), directed by CLAUDE ZIDI. Copyright RENN PRODUCTIONS.

Verdrietig nieuws, want Franse media melden dat bekende actrice en zangeres Jane Birkin op 76-jarige leeftijd is overleden. Jane zou zondagochtend in haar huis in Parijs zijn gevonden.

Gezondheidsproblemen

Eerder dit jaar cancelde Jane nog een aantal van haar optredens vanwege problemen met haar gezondheid. "Ik ben altijd een grote optimist geweest en ik realiseer me dat ik nog wat tijd nodig heb om weer op het podium te kunnen staan", zei ze afgelopen mei in een verklaring.

Liefdesleven

Jane werd in 1969 bekend toen ze met haar wijlen grote liefde Serge Gainsbourg het erotisch getinte nummer Je t'aime moi non plus, uitbracht. Het nummer werd een megahit en zij en Serge maakten hiermee meteen een statement, want het nummer werd ondanks dat het een nummer één hit was verboden in verschillende landen. Serge overleed in 1991.

Kinderen

Voor haar relatie met Serge, was Jane getrouwd met John Barry, met wie ze een dochter kreeg. Haar dochter overleed in 2013, door een val uit haar raam in Parijs. Ook met Serge kreeg Jane een dochter, in 1971. Na haar scheiding met Serge is Jane nog samen geweest met Jacques Doillon. Met hem kreeg ze haar derde kind, ook een meisje.

Jane is naast zangeres ook bekend als actrice. Zo speelde ze onder meer in de films La piscine, La fille prodigue en Dom Juan 73

Bron: AD | Beeld: NL Beeld, YouTube

Personality
  • JANE BIRKIN in I'M MOSING MY TEMPER, 1974 (LA MOUTARDE ME MONTE AU NEZ), directed by CLAUDE ZIDI. Copyright RENN PRODUCTIONS. Credit: RENN PRODUCTIONS / Album