Solange Dekker wint grootste missverkiezing voor transvrouwen

'Je bent de held van je eigen verhaal'

Vandaag stond het in Thailand in het teken van de finale van de Miss International Queen-missverkiezing. Deze wedstrijd staat in het teken van transvrouwen over de hele wereld om zo de acceptatie van transvrouwen in de samenleving te bevorderen. En hoewel de spanning om te snijden was, was het de Nederlandse Solange Dekker die er met de winst vandoor ging.

Missverkiezingen

Solange deed voor de allereerste keer mee aan deze grote missverkiezing, maar is geen onbekende in het vak. Zo was ze bij andere missverkiezingen al te bewonderen en won ze als eerste transvrouw in 2020 Miss Intercontinental of Noord-Holland. But that's not all: bij een missverkiezing in Brazilië stond ze zelfs in de top 10.

Boodschap

Naast dat Solange de eerste Nederlandse winnares van de missverkiezing is, is ze ook nog eens de eerste Europeaanse winnares van de missverkiezing.

"De boodschap die ik de wereld wil laten zien, is dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven", zo vertelde de Nederlandse in haar overwinningsspeech. "Je moet altijd, altijd, altijd volledig, volledig in jezelf geloven om alles te bereiken wat je wilt, want je bent de held van je eigen verhaal."

Kroning

Solange is gekroond door Fuschia Anne Ravena uit de Filipijnen, die in 2022 werd gekroond tot Miss International Queen in Thailand.

Op Instagram deelt de winnares een prachtig kiekje van de finale, wat ervoor zorgt dat het in de comments volstroomt met lieve berichtjes.

"Dik verdiend ❤️❤️❤️", schrijft iemand. "Wauw gefeliciteerd 😍", reageert iemand anders. Anderen reageren met: "YESS Queen", "Gefeliciteerd! Trots op jou darling" en "Gefeliciteerd ❤️ Je hebt het echt verdient."

Bron: NU.nl, AD | Beeld: Instagram, NL Beeld