Dit zijn de 6 trends voor zomer 2023

Comfortabel, breezy en chic!

De hoge temperaturen vragen om een nieuwe indeling van je garderobe, want het is weer tijd voor makkelijke en breezy outfits. Gelukkig spotten we een hoop zomertrends die op dit moment het straatbeeld domineren, en die ook nog eens heel makkelijk zijn om na te maken. Van de klassieke tanktop tot zachte kleuren en de terugkeer van statement sieraden: we zetten de 6 trends du moment voor de zomer op een rij. 

Zomertrends 2023

Op de afgelopen Fashion Weeks zagen we een hoop trends voorbijkomen, maar als we iets hebben geleerd is dat we geen kant hoeven te kiezen. Of je kledingkast nu volhangt met kleur of juist neutrals, de trends sluiten naadloos aan bij elke stijl. Perfect voor de zomer, omdat de warmte meestal toch de overhand neemt en we liever gaan voor luchtige en comfortabele kleding. Benieuwd welke items dit seizoen de talk of the town zijn? Scroll dan naar beneden!

1. Tanktops 

Hoewel de tanktop zeker geen onbekende is, kwam het pas echt bij de modemensen tijdens de Prada Fall / Winter '22 shows. Sindsdien is de klassieke top omgedoopt tot musthave voor de kledingkast, en in de zomer onmisbaar om te hebben. Het is niet alleen verkoelend, ook is het perfect te combineren met midi-rokken, wijde broeken en katoenen shorts.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

2. Gehaakte kleding

Crochet, oftewel gehaakte kleding, is terug en dat hadden we eigenlijk wel zien aankomen. Gehaakte kleding maakte vorig jaar zijn debuut en tegenwoordig leren we met een paar klikken hoe je zelf een kleurrijke top of vest kunt haken. Voor de zomer heeft het een chique upgrade gekregen, met lange silhouetten en wijde mouwen. Gehaakte kleding saai? Absoluut niet!

3. Luchtige co-ord

Als de zon je in de ochtend wekt, heb je weinig zin om je helemaal uit te dossen. Gelukkig is het deze zomer gedoogd om je luchtige pyjama te dragen. Een blouse en broekje staan effortless zonder dat je er slonzig uit ziet. Combineer het overdag met een paar sneakers en een paar strappy heels voor in de avond. We hebben de ultieme borrel-outfit gevonden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

4. Buttermilk yellow

De zomer is bij uitstek geschikt voor zachte kleuren, en daar hoort buttermilk yellow ook zeker bij. Deze zachte gele tint staat prachtig bij een zongebruinde huid en gaat goed samen met andere lichte tinten zoals ecru en bruin. Draag de kleur als co-ord of in een blouse, zoals Hannah Stefansson.

5. Cigarette pants

Classy, simpel en perfect voor de zomer: de cigarette pants is de broek die je deze zomer niet mag missen. Door haar eenvoud is het net zo stijlvol bij een tanktop als bij een blouse, en dat is goed nieuws voor mensen die dol zijn op neutrals. Kies net als Sylvie Mus voor een rechte broek met zwarte tanktop en je hebt een outfit waar je de hele zomer plezier van hebt.

6. Opvallende sieraden

Waar je vroeger juist zo min mogelijk sieraden moest dragen, is het nu meer, meer, meer. Hoe groter, hoe beter. Dus verzamel al je flitsende accessoires en glanzende sieraden en draag ze allemaal bij elkaar. Wij zijn fan!

Andere trends

Uiteraard zijn dit niet de enige trends in omloop waar wij dol op zijn. Zo is het dit seizoen helemaal hot om je bh te laten zien, het liefst onder een oversized blazer of blouse. Maar ook de bandeau top uit de jaren 90 is weer terug, en dit jaar dragen we die met een nauwsluitende lange rok. Simpel en chic. Laat dat warme weer maar komen!

Bron: WhoWhatWear | Beeld: NL Beeld