Dit is waarom je een vakantie naar Aletsch Arena in Zwitserland wil boeken

Het skigebied is ook in de zomer waanzinnig!

Aletsch Arena - Influencer Long-Nong Huang

Headerbeeld: © Aletsch Arena

Plannen voor de zomervakantie worden langzaam gesmeed. De regio Aletsch Arena in Zwitserland staat misschien niet bovenaan je lijstje, maar dat zou wel moeten. Dit skigebied is namelijk ook in de zomer waanzinnig! Wij vertellen je meer.

Aletsch Arena

De gezinsvriendelijke Aletsch Arena is dé plek voor je volgende vakantie. Mocht je denken dat deze regio in Zwitserland vooral voor wintersport is, dan heb je het goed mis. Ook in het voorjaar is het de perfecte bestemming om te vertoeven, of je nou een ontspannen of actieve vakantie op de planning hebt. Je vindt er niet alleen de grootste gletsjer van de Alpen, zonovergoten terrassen en autovrije vakantiedorpjes, maar ook prachtige natuur.

© Aletsch Arena

Adembenemende natuur

Als je ergens tot rust kunt komen, is het wel in de natuur van de Aletsch Arena. Van bergen, tot bos, tot water, het is er allemaal. De Aletsch Gletsjer is de grote ster, maar er is nog zoveel meer. De vele meren -Bettmersee, Blausee, Laxerputz en Märjelensee- liggen stil en helder in het hart van het prachtige landschap. Het zijn de perfecte plekken voor een wandeling, maar ook ideaal om te vissen, zwemmen of watersporten te beoefenen. Ook het Aletschwoud, dat deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed, is een betoverende plek. Omringd door de vele Zwitserse pijnbomen is het alsof je je in een sprookje bevindt.

© Aletsch Arena

Onze tips

Of je nou alleen gaat, met je partner of met je gezin, in de Aletsch Arena is genoeg te zien en beleven. Dit zijn onze favorieten.

1. De gletsjers ontdekken

Van een afstand is hij al indrukwekkend: de Grote Aletschgletsjer. Maar je kunt deze twintig kilometer lange witte reus met zijn 10 miljard ton ijs ook dichterbij bewonderen als je een begeleide gletsjertocht boekt van één of twee dagen. Een onvergetelijke ervaring met verschillende startpunten. Want zeg nou eerlijk, je wilt bij thuiskomst toch wel kunnen zeggen dat je de grootste gletsjer van de Alpen hebt getrotseerd?

© Aletsch Arena - Marco Schnyder

2. Stoneman Glaciara Hike

Trek je wandelschoenen aan en een comfortabele outfit, want er zijn verschillende routes om te hiken. Van ontspannen tot wat meer gevorderd. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt een prachtig uitzicht over de Grote Aletschgletsjer. Heb je zin in wat meer actie? Kies dan voor de mountainbikeroute. Je kunt deze zelfs meerdere dagen laten duren.

© Aletsch Arena

3. Genieten bij restaurant Chüestall

Eten met een adembenemend uitzicht? Midden in de Walliser bergen, op 2200 m boven zeeniveau, vind je restaurant Chüestall. Of het nou voor lunch of diner is, je geniet van heerlijke en met liefde bereide gerechten, van klassiekers tot specialiteiten met een internationaal tintje. Natuurlijk niet zonder fijne Walliser wijnen. Ook als je gewoon een koffie wil doen en even wil ontspannen ben je meer dan welkom.

© Aletsch Arena

4. Fauna en flora

Het natuurbeschermingscentrum Pro Natura Center Aletsch zet zich in voor het behoud van de natuur in de Aletsch Arena met zijn unieke fauna en flora. Er zijn verschillende tentoonstellingen, evenementen en begeleide excursies die je kunt boeken. Spot bijvoorbeeld de herten en marmotten of ontdek onder begeleiding van een gids over de diversiteit aan alpenflora in de Alpentuin en leer alles over wilde kruiden en bessen uit de Aletschregio. Boek een yoga lesje in de natuur of bezoek het magische Villa Cassel.

© Aletsch Arena

5. Overnachten bij hotel Waldhaus

Als je op zoek bent naar een heerlijke plek om te overnachten tijdens je reis, dan ben je bij het Waldhaus hotel aan het juiste adres. Dit kleine, charmante hotel ligt in een idyllisch berglandschap en op slechts enkele minuten afstand van het centrum van Bettmeralp. Het is de perfecte plek om na een drukke dag met veel activiteiten tot rust te komen. Kom bij in één van de sfeervolle slaapkamers, schuif aan in het knusse restaurant voor een viersterrendiner, of strijk neer op het zonneterras, bij de open haard of in de sauna. Je kunt zelfs een private hotpot op het dak het hotel met open zicht op alle omliggende bergen boeken – inclusief glaasje bubbels. Wat wil je nog meer?

© Aletsch Arena

Een goede tip voor als je meerdere bezienswaardigheden, routes of tours op de planning hebt staan: de Aletsch Explorer. Met dit ticket kun je kabelbanen in de hele Aletsch Arena gebruiken. Deze kabelbanen sluiten aan op allerlei wandelpaden en excursies. Ook zijn er verschillende treintrajecten inbegrepen en in de winter de sportbus.

Benieuwd wat Wallis nog meer te bieden heeft? Neem dan snel een kijkje op visitvalais.ch.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MySwitzerland.

Beeld: MySwitzerland, Aletsch Arena