Droomleven in Zuid-Afrika: 'Het moest voelen alsof het huis al generaties lang in de familie is'

'Alle kamers zijn voorzien van verschillende texturen en een subtiel kleurenpalet.'

droomleven zuid-afrika

Koken met ingrediënten uit eigen moestuin, wakker worden met uitzicht op de bergen en een patio om te mediteren. Caroline Topat en haar gezin leven hun droomleven in Constantia, een regio in Zuid-Afrika.

Afbreken en opbouwen

Samen met de Zuid-Afrikaanse architect Wynand Wilsenach gingen Caroline Topat en haar man op huizenjacht. Ze hadden een aantal panden bekeken toen ze op het huis in Constantia stuitten. Een regio vol wijngaarden, uitzicht op de bergen en op nog geen halfuur rijden van Kaapstad. Het oorspronkelijke idee was om het bestaande huis te renoveren, maar het werd een complete verbouwing. 'Het was snel duidelijk dat we het huis helemaal moesten afbreken en opnieuw moesten beginnen', zegt Wilsenach. 'Hierdoor konden we afstappen van het typische Constantia-huis met schuiframen en in plaats daarvan iets moderners en scherpzinnigers ontwerpen.'

Praktisch en uniek

Caroline gaf interieurontwerpster – en inmiddels ook goede vriendin – Andrea Graff de volgende opdracht voor haar huis in Zuid-Afrika: 'Veel honden, veel kinderen, comfortabel, praktisch en uniek.' Vanaf het begin waren ze het eens over het creëren van een gezinswoning die voelt alsof hij al generaties lang in de familie is, zonder dat het stijf of formeel aanvoelt. Rondom het huis vind je Caroline's klassiek aangelegde moestuin, vol met groenten, fruit en kruiden. Maar ook het charmante paviljoen bij de vijvers en het zwembad. Een plek om even rustig te lezen of mediteren. De grote favoriet van het gezin is de boomhut. Hier worden volop avonturen beleefd en spelletjes gespeeld. Toen Caroline en haar man dit pand een paar jaar geleden kochten, hadden ze van dit leven alleen maar durven dromen.

Luxe & comfort

Graff omschrijft haar interieur-stijl als volgt: een diep respect voor traditie gefilterd door een hedendaagse lens. Alle kamers in het huis zijn door haar voorzien van verschillende texturen, luxe gordijnen en genoeg comfort. De voetenbankjes en bijzettafels maken het helemaal af. Er is gekozen voor een subtiel kleurenpalet bestaande uit groen, grijs- en houttinten. Een mooie combinatie samen met de rotan, monochrome en metalen items. De heldergroene vazen, blauwe tinten en hedendaagse kunstwerken zorgen voor een warm interieur. Graff is erin geslaagd om de opdracht van Caroline tot in de details uit te voeren. En dan vooral in de slaapkamers. Op de begane grond van het huis zijn drie slaapkamers te vinden en de eerste verdieping staat geheel in het teken van de master suite, met bijpassende kleedkamers en ensuite-badkamers. Stuk voor stuk weerspiegelen deze kamers de behoeften, wensen en voorkeuren van de kinderen en hun ouders. De tuin werd bedacht door landschapsontwerper Franchescha Watson: 'Voorheen liep deze tuin af tot aan de grens. De toevoeging van een lage stenen terrasmuur aan de rand van het pand trekt nu naar buiten, naar het spectaculaire uitzicht. Het bijkomende resultaat is dat de tuin veel groter aanvoelt dan hij in werkelijkheid is.'

Wil jij meer zien van het prachtige huis van Caroline en haar gezin? Je leest het allemaal in de nieuwe Elegance. Nu in de winkels!

Lifestyle
  • Lotte van Zij
  • Warren Heath / Bureaux