Aha! In deze stoffen zweet je het minst

Ook handig voor als je binnenkort op vakantie gaat!

De temperaturen gaan alle kanten op, en dan kan het extra lastig zijn om een goede outfit te kiezen. Gelukkig zijn er een aantal zomerse stoffen waar jij lang niet zoveel in zweet als in kledingstukken met een zweterige stof.

Viscose en hennep

Viscose is een natuurlijk geweven materiaal en wordt gemaakt van hout- en bamboepulp. Tijdens het verwerkingsproces wordt daar kunststof aan toegevoegd. Het eindresultaat is een stof die enorm op katoen lijkt en alles luchtig houdt. Ook hennep is een goede optie: die stof draagt lekker luchtig en zorgt ervoor dat je geen last krijgt van vervelende geurtjes.

Katoen en linnen

Je hebt waarschijnlijk al wel vaker gehoord: katoen en linnen zijn goede keuzes voor warme dagen. Het zijn beide natuurlijke, plantaardige materialen die goed 'ademen', waardoor je er niet snel in gaat zweten. Op een warme dag is een linnen jurkje of een broek van katoen dus ideaal.

Wol

Geloof het of niet, maar wol is wel degelijk een verstandige keuze op een warme dag. Met name merinowol is heel fijn als het warm is, omdat het luchtig aanvoelt vanwege de dunne vezels waar het uit bestaat. Bovendien absorbeert merinowol zweet en zorgt het ervoor dat het wordt afgevoerd. Dus: is het warm buiten? Trek de (merino)wollen items maar uit de kast!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Wat moet je niet dragen?

Er zijn ook een aantal stoffen die je in de zomer beter niet kunt dragen. En hoewel het vast deel uitmaakt van je summer warderobe, kun je beter geen denim (shorts) dragen. Denim is stug, niet rekbaar en het ademt bovendien niet. Ook polyester is in de zomer niet je beste vriend. Deze stof neemt zweet supersnel op – wat snel voor nare geurtjes zorgt. Draag tot slot liever ook geen nylon. Hoewel het droger aanvoelt, gaat deze stof wel snel stinken.

Bron: Marie Claire, ECMWF, Dingen Voor Vrouwen | Beeld: Instagram, NL Beeld