Dit zijn de beste kantoorlooks voor een warme dag

Luchtige stoffen zijn een must voor je garderobe.

De zomer staat voor de deur en ook je garderobe moet eraan geloven. Weg met de warme, dikke truien en plek maken voor de luchtige kleding. Wil je ook je werkkleding een upgrade geven? Met deze inspiratie voorkom je dat je zwetend achter je bureau zit! 

Luchtige stoffen

De zomer is een goed moment voor een garderobe-evaluatie. Het afgelopen jaar hebben we gezien dat natuurlijke materialen zoals linnen en lyocell steeds populairder worden op de markt. Naast dat ze milieuvriendelijker zijn, laten deze materialen enige beweging toe. Niks is vervelender dan plakkende broeken en zweetplekken op onze kleding in de zomer. Het dragen van luchtige materialen is daarom ook key voor de warmere werkdagen.

Hittebestendige pakken

Wij zijn gek op een goed powerpak, maar in de zomer moet dat wel realistisch zijn. Laat daarom je blazer in de kast en verruil je lange broek eens voor een tailored short met bijpassende top of een wit overhemd. Professioneel, chique en toch comfortabel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hannah Lewis (@hannahlewisstylist)

Lange rok

Een zijdeachtige midi en een tanktop is perfect voor als je wil gaan voor een casual en effortless werkoutfit. Op dagen dat een blazer te warm is om erop te dragen, ga dan voor een wit katoenen overhemd. Een echte must deze zomer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stephanie Broek (@stephaniebroek)

Linnen

Een stof die altijd cool is – letterlijk én figuurlijk – is linnen. Deze natuurlijke stof is ideaal voor in de zon, aangezien het een verkoelende werking heeft. Daarnaast geeft de linnen stof elke outfit een classy uitstraling. De stof is enorm veelzijdig en je kan er alle kanten mee op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eniswardrobe (Eni) (@eniswardrobe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

Lichte kleuren

Iedereen weet dat je lichtere kleuren moet dragen om de hitte te reflecteren, een goed excuus dus om te gaan voor een monochromatic-look. Of je nu gaat voor wit, crème, beige of bruine tinten, het idee is om de look van top tot teen hetzelfde te houden. Dit ziet er niet alleen put together uit, ook kun je zo de hitte goed trotseren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicole Ballardini (@nicoleballardini)

Naast deze outfits zit je ook altijd goed met een lange luchtige jurk of jumpsuit. Experimenteer er dus op los en draag vooral kledingstukken waar jij je goed in voelt.

Bron: Who What Wear, Marie Claire | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws