Prins William vertelt hoe het nu gaat met prinses Kate

Geruststellende woorden!

In maart shockeerde prinses Kate de wereld met het nieuws dat zij is gediagnosticeerd met kanker. Om die reden verdween het hele gezin een aantal weken uit de spotlights. Inmiddels heeft William zijn werkzaamheden weer gedeeltelijk opgepakt. Gisteren bracht de prins een bezoek aan Newcastle, waar hij van de gelegenheid gebruik maakte om een gezondheidsupdate over Kate te delen.

Videoboodschap

Na haar geplande operatie in januari bleef het lang stil rondom Kate. Haar afwezigheid leidde tot onrust, geruchten en heel veel speculaties, tot de prinses daar zelf een einde aan maakte door een videoboodschap te delen. Daarin vertelde zij dat er in het ziekenhuis kanker bij haar is ontdekt. Ook deelde Kate dat het nieuws als een ‘enorme schok’ is gekomen voor haar en haar gezin.

William weer aan het werk

In de video vroeg Kate tot slot om privacy zodat ze het nieuws van de diagnose in alle rust met haar gezin kon verwerken. Om die reden deed ook William een tijdje een stap terug. Twee weken geleden pakte de prins zijn werkzaamheden weer op. Sindsdien legt hij hier en daar een werkbezoek af. Tijdens die royal duties krijgt William natuurlijk aan de lopende band vragen over de gesteldheid van zijn vrouw. De afgelopen twee weken liet de prins daar niets over los, maar gisteren doorbrak hij de stilte en deelde hij een korte update over Kate.

Update

William bracht gisteren een bezoek aan Newcastle en werd daar door de aanwezigen gevraagd hoe het gaat met Kate en hun drie kinderen. "Het gaat allemaal goed, dank je wel. Het gaat goed met ons allemaal", reageerde de prins daarop.

Vervolgens verlegt Wills zijn aandacht naar een badge van een andere aanwezige vrouw. Hij maakt gebruik van het moment om haar een compliment te geven, en gaat niet verder in op de gesteldheid van Kate en de kinderen. Begrijpelijk, maar wel fijn om zulke geruststellende woorden van de prins te horen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld, X