Hierdoor kan je haar meteen vet zijn na het wassen

We vertellen ook meteen hoe je het voorkomt.

In principe was je je haar natuurlijk om het weer lekker schoon te krijgen. Toch kan het zo zijn dat je lokken juist na een wasbeurt enorm vettig aanvoelen. We vertellen wat de oorzaak hiervoor kan zijn én hoe je het voorkomt.

Meerdere oorzaken

Hoe snel je haar vettig wordt, hangt af van meerdere zaken. Zo hebben mensen met dun en fijn haar sneller last van vette lokken, maar ook de manier waarop je je haar verzorgt kan een oorzaak zijn. Als je haar na enkele dagen of één volle dag al wat vetter wordt is dat niet zo gek, maar als dit meteen na het wassen al gebeurt, is er waarschijnlijk toch iets anders aan de hand.

Conditioner verkeerd aanbrengen

Een veelvoorkomende oorzaak van snel vet wordend haar is het verkeerd aanbrengen van conditioner. Hoewel dit bedoeld is om alleen in de lengtes van je haar aan te brengen, smeren sommige mensen het over hun hele haar en hoofdhuid. Dit deel van je haar is echter al vet genoeg, dus is het absoluut niet nodig om dat nog meer te voeden met een conditioner. Hierdoor kan het meteen na het wassen alweer vettig aanvoelen.

Verkeerde shampoo gebruiken

Het kan ook zijn dat je een verkeerde shampoo gebruikt. Shampoos zijn er natuurlijk in allerlei soorten en zo zijn er ook exemplaren die totaal niet bij haar passen dat snel vettig wordt. Heb je bijvoorbeeld steil en fijn haar, dan kun je beter geen shampoo voor krullend haar gebruiken. Deze voeden het haar vaak namelijk intensief en voor krullenbollen is dat ideaal, maar bij dun haar kunnen je lokken er heel vet van worden. Ook shampoos met siliconen kun je het best vermijden.

Te vaak wassen

Een andere oorzaak kan zijn dat je je haar te vaak wast. In principe zou 1 à 2 wasbeurten per week ideaal zijn, maar we all know dat dát soms echt onhaalbaar is. Als je het elke dag wast, is het toch raadzaam om dit langzaam af te bouwen. Uiteindelijk zullen je lokken eraan wennen en kun je steeds langer zonder een wasbeurt. En om tussendoor die vettige look tegen te gaan kun je natuurlijk altijd een portie droogshampoo aanbrengen!

Bron: NSMBL | Beeld: Adobe Stock