De 15 fijnste zonnebrandcrème’s om je huid te beschermen deze zomer

Voor als je het nog niet deed: het is écht belangrijk om zonnebrandcrème aan te brengen. Eigenlijk iedere dag, maar al helemaal als de zon fel schijnt. En dat is binnenkort het geval, dus zorg ervoor dat je alvast een tube in huis hebt!

Lekker smeren

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: smeren, smeren, smeren als de zon schijnt. Niet alleen om je huid te beschermen tegen huidkanker, maar ook tegen vroegtijdige veroudering en eventuele verkleuringen. Maar welke zonnebrandcrème kies je, als honderden verschillende keuzes hebt? We snappen dat je door de bomen het bos niet meer zijn. Daarom onze favorieten op een rij; maakt het voor jou een stuk makkelijker. Kijk (en shop) mee!

Met een tinje

Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door zou je je gezicht moeten insmeren. Een makkelijke manier om SPF in je dagelijkse beauty routine op te nemen is door voor een tinted sunscreen te kiezen. Je huid wordt beschermd én je hebt meteen een mooie basis voor je make-up. Perfect voor als je niet zo van de dikke foundations bent!

Je weet dat je je tijdens een dagje zonnen meerdere keren per dag in moet smeren om niet te verbranden. Toch is smeren niet het enige wat je moet doen. Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het sterkst en is het belangrijk voor je huid dat je tussen die tijdstippen niet vol in de zon gaat liggen bakken. Als je huid eenmaal verbrand is geweest, zal het namelijk nooit helemaal meer goed herstellen, en zul je op die verbrande plekken ook altijd snel nog een keer verbranden. Opletten dus!

Beeld: Karolina Grabowska via Pexels

Laatste nieuws