Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Neeve introduceert tweede capsule collectie met Romy Boomsma
Het Nederlandse basics modelabel Neeve introduceert haar tweede capsule collectie in samenwerking met Romy Boomsma. De collectie bestaat uit 11 tijdloze duurzame essentials die het hele jaar door gedragen kunnen worden. Romy’s stijl is binnen deze collectie leidend geweest en heeft zich vertaald in designs die zowel tijdloos als modieus zijn. Eenvoud en kwalitatief hoogwaardige essentials in de perfecte basic kleuren staan centraal. Dat past ook goed bij de boodschap van het merk: het creëren van een garderobe van iconische seizoenloze stijlen gemaakt van duurzame kwaliteitsproducten, met zo min mogelijk impact op het milieu. Je shopt de collectie hier.

G-Star RAW lanceert duurzame Dyed by Minerals capsule collectie
G-Star RAW presenteert een nieuwe duurzame capsule collectie, waarin uitsluitend natuurlijke kleurpigmenten uit de aarde en vulkanisch gesteente zijn gebruikt. De techniek waarmee deze omgezet worden in verfstoffen zorgt voor minimale belasting voor het milieu. Naast dat het materiaal op een natuurlijke manier geverfd wordt, is ook de denim duurzaam. De denim bestaat voor 75% uit regeneratieve en voor 25% uit gerecycled katoen. De natuurlijke tinten zijn terug te zien in de forest green, volcanic pink en desert yellow denim stijlen. Ook het gezicht van de collectie is niet mis: het Japanse model en tv-persoonlijkheid Rola is een voorvechter van duurzame mode. Je shopt de collectie hier.

Mesure maakt pakken op maat voor nieuwe generatie vrouwelijke leiders
Vrijwel elke moderne zakenvrouw heeft een pak in de kast hangen. Maar vaak is het volgende aan de hand: dat ene jasje zit nét niet lekker, die andere broek is te kort en bovendien is de stof van matige kwaliteit. Het Amsterdam-based pakken label Mesure lanceerde eind vorig jaar dé oplossing: maatpakken van niveau voor vrouwen met een missie. Nu is de tweede collectie een feit: frisse en tegelijkertijd krachtige ontwerpen die bedoeld zijn om vrouwen te ondersteunen in het najagen van hun doelen. De SS23 collectie bestaat uit tijdloze items, zoals een compleet wit pak, gecombineerd met colour-popping stukken in felroze en krachtig lila. Met het oog op de zomer zijn bermuda’s en rokken aan de collectie toegevoegd. De pakken bestaan grotendeels uit wol-, zijde- en linnen blends. Maar wil jij het net even anders, kan dat ook. Elk item wordt namelijk on demand geproduceerd, dus je kunt zelf een andere stof, knopen, zakken, sluitingen of pasvorm kiezen. Bekijk de hele collectie hier.

7 For All Mankind is samenwerking aangegaan met Anna Dello Russo
Het premium denimmerk 7 For All Mankind is een samenwerking aangegaan met mode-visionair Anna Dello Russo om een exclusieve capsulecollectie te creëren die staat voor een buitengewone uitstraling. De collectie is avant-garde, vernieuwend en met onverwachte details. Zo zijn de cut-outs omringd door opvallende Swarovski kristallen. De heldhaftige stijlen bestaan onder meer uit een cropped denim jacket, bodycon jurk en op de jaren 70 geïnspireerde jumpsuit. Dit alles naast de bekende 7 For All Mankind’s kenmerkende Hight Waist Slim Kick en de bijzondere vormen van de bootcut. Andere opvallende stukken uit de exclusieve collectie zijn onder meer een flatterend overhemd, de befaamde klassieke denim shorts en de perfecte witte tank. Ontdek de collectie hier.

Essentiel Antwerp lanceert Occasion & Rental wear
Essentiel Antwerp hun Occasion wear capsule collectie, bestaande uit unieke feeststukken. In de collectie vind je enkele showstoppers zoals de Dady mini jurk in kenmerkend Essentiel Antwerp roze, de Domboy maxi jurk met cape-effect in kobaltblauw en de Doccasion aansluitende off-shoulder jurk in bordeaux. Naast avondjurken bevat de collectie ook enkele volumineuze rokken, elegante blouses en bloemaccessoires in verschillende kleuren. Naast deze gelegenheidscollectie, brengt Essentiel Antwerp in de lente opnieuw een rental collectie uit die liefhebbers uitnodigt om avondkleding te huren in Antwerpen, Gent, Knokke, Amsterdam en Londen. Deze items kunnen spontaan gehuurd worden of gereserveerd worden voor een latere datum, waarbij er gekozen kan worden voor een huurperiode van vier of acht dagen. Tot en met 30 september 2023 kunnen de items gehuurd worden bij de winkel in de Hartenstraat 34 – 36, Amsterdam. Je ziet de collectie hier.

Rails lanceert pop-up shop in de Bijenkorf Amsterdam
Rails, het wereldwijde lifestyle merk uit Los Angeles, opent net op tijd voor de zomer een pop-up winkel bij de Bijenkorf in Amsterdam – van 22 mei tot 30 juli. De ruimte laat de Californische roots van het merk zien en toont een assortiment uit de SS23 mainline en denim collecties. Je kunt er Rails kernstijlen en bestsellers vinden, zoals het Ellis Shirt in verschillende kleuren, evenals een veelzijdig aanbod van jurken, jassen, overhemden, aparte stukken en denim. Het bezoeken waard dus! Alvast spieken naar de collectie? Dat kan hier.

Vagabond Shoemakers lanceert nieuw kledingconcept
De wereld van Vagabond Shoemakers wordt steeds groter – het Zweedse schoenenmerk heeft recent hun nieuwe concept gelanceerd: Vagabond Shoemakers Apparel. Afgelopen voorjaar werd een lederen jas in beperkte oplage uitgebracht, het allereerste kledingstuk van Vagabond. Deze unieke eenmalige uitgave was binnen 24 uur uitverkocht, waardoor het idee ontstond om een meer permanente collectie te creëren. Om de lancering te vieren, werkten de Zweedse schoenmakers samen met CGI/3D-artiest Micky Ho om een T-shirt in beperkte oplage te creëren met daarop een print met haar interpretatie van de zomercampagne van het merk. Je shopt ze hier.

De collecties van Bo & Florine x Notre-V: nu exclusief bij Omoda
In samenwerking met fashionmerk Notre-V hebben Bo en Florine, bekend van de populaire Videoland-serie Echte Gooische Moeders, hun eigen collecties ontworpen. In de collectie vind je items die toegankelijk zijn voor verschillende lichaamstypes van maat XS tot en met XXL en van schoenmaat 36 tot en met 42: een losvallende jurk en ruime blouse of een op maat te stellen jumpsuit. En natuurlijk nog veel meer, van kleding en schoenen tot aan sieraden en tassen. De twee collecties zijn exclusief verkrijgbaar in de onlineshop en geselecteerde winkels van Omoda. Je shopt de items hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws