Dit zijn de 5 grootste schoenentrends voor het voorjaar

Het mooie weer is een feit!

De UGGs en knielaarzen kunnen weer opgeborgen worden, want het lenteweer is een feit! En dat betekent dat ook het zomerschoeisel weer uit de kast mag. Wij zetten de 5 grootste trends voor dit jaar op een rij.

Ballerina’s

Met stip op nummer één: ballerina’s. Ze zijn terug van weggeweest! Tijdens Fashion Week verruilden modellen voor onder andere Remain, Coach, Dauphinette en Victor Glemaud hun high heels in voor ballerina’s. Ook op the gram zien we menig influencer op de platte schoenen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Georgi (@georgi_goian)

Wikkelsandalen

Nu de lente is begonnen, mogen de benen weer geshowd worden. En hoewel er wellicht eerst wat zelfbruiner aan onze kuiten te pas moeten komen, zijn wij groot fan van de wikkelsandalen. Zie je jezelf nog niet in de traditionele Romeinse variant? No worries. Inmiddels heeft een aantal modehuizen de sandaal een chique upgrade gegeven – van platforms tot pumps.

Metallic schoenen

Mocht je het gemist hebben: shame on you. De metallic schoenen veroverden de runways tijdens Fashion Week en ook A-listers hebben de trend al omarmd. Zo zagen we tijdens Paris Fashion Week Anne Hathaway haar Valentino fitting verlaten met een paar metallic stappers aan haar voeten, droeg Sarah Jessica Parker mismatching metallic stiletto’s tijdens de opening van haar footwear boutique in New York en verrijkte ook Katie Holmes haar garderobe met een stel reflecterende pumps.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kat (@kat_arynka)

Spitse neus

Ronde schoenen? Been there, done that. Het is tijd voor iets nieuws. Hoewel we het zagen op de catwalk bij Prabal Gurung en Victor Glemaud, hadden influencers de trend al sneller door. Instragram staat er vol mee, en we moeten eerlijk zijn: deze trend is echt on-point – letterlijk.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Yasmin (@yasminrobert)

Cowboylaarzen

Een nieuwe trend kunnen we het niet echt noemen, maar één ding is zeker: de cowboylaarzen zullen voorlopig niet van de straten weg te denken zijn. Hoewel vooral de hoge varianten nu veel te zien zijn, kun je ze in alle soorten en maten vinden – van echte, Texas-achtige vibes tot een meer glamoureuze vertaling van de trend. Discover you inner cowgirl!

Paradeer jij straks over straat in een jurkje met hoge cowboylaarzen? Of zijn chique ballerina's onder een mooie jeans meer jouw ding? Hoe dan ook, weer een goede reden om jezelf te trakteren op een nieuw paar schoenen!

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld