4 Leuke uitjes tijdens het lange hemelvaartweekend

Maak je aantekeningen in je agenda?

Nog niks gepland voor het extra lange hemelvaartweekend? Van bewust shoppen tot cocktails proeven en van een niet te missen festival tot ultiem relaxen: dit zijn de leukste dingen om dit weekend te doen.

Verantwoord shoppen tijdens Westfield Good Festival
Wil jij meer bewust met je kleding en shopgedrag omgaan, maar weet je niet zo niet goed waar je moet beginnen? Ga dan tussen 18 tot en 29 mei naar het Westfield Good Festival van Westfield Mall Of The Netherlands. Tijdens dit meerdaagse evenement laat Westfield bezoekers met speciale acties en workshops zien hoe ze op een meer verantwoorde manieren kunnen consumeren om zo bij te dragen aan een beter milieu of de (lokale) gemeenschap.

Er zullen acties van verschillende merken zijn in de mall, maar ook inspirerende presentaties van bekende namen en duurzame ervaringen. Denk aan live customizing workshops van Studio {Taide}, dat bekend staat om hun creatieve en innovatieve methoden om kleding te customizen en te upcyclen. Tijdens de workshops laten zij zien hoe gebruikte kleding weer nieuw leven ingeblazen kan worden en hoe je daarmee een eigen stijl kan ontwikkelen. Ook topstyliste Danie Bles is aanwezig op Westfield Good Festival. Zij laat zien hoe je door nieuwe kledingstukken te mixen en matchen met spullen die je al jaren hebt een unieke look kunt creëren. En RVDK, ‘s werelds eerste sustainable couturehuis dat de grootste namen kleedt, laat zien dat het dragen van hergebruikt materiaal niets is om je voor te schamen. Kortom, op het Westfield Good Festival krijg je op inspirerende wijze te zien hoe relatief kleine keuzes wereldwijd tot grootse veranderingen kunnen leiden. Het volledige programma van het meerdaagse festival vind je hier.

Ontsnap aan de drukte bij AWAY Spa in W Amsterdam
Ooit wel eens gezwommen in een grote bankluis? Het kan bij AWAY Spa in de indrukwekkende kelder, een voormalige bankkluis, van het 5-sterrenhotel W Amsterdam in hartje Amsterdam. Achter een vierduizend kilo zware kluisdeur schuilt een indrukwekkende parel van rust en wellness. In de WET area vind je diverse spabaden, zoals het verwarmde zwembad, de sauna, het stoombad, de jacuzzi en een dompelbad van goud. Maar je kunt ook je batterij opladen met een groot en divers aanbod van signature AWAY Spa treatments in een luxe serene omgeving – van een massage tot een glow facial tot een manicure behandeling. Een absolute aanrader als je er even echt tussenuit wil! Boeken kan hier.

Leef je uit bij ExploreZ Festival: theater, muziek, dans en workshops
Culturele organisatie ZID Theater City Arts & Performance Center organiseert t/m 21 mei het tiendaags, multidisciplinair en internationaal ExploreZ Festival in Amsterdam vol met theater, muziek, dans en workshops met het thema NO LIMITS – dé rode draad in het festival. Het festival biedt makers uit Tsjechië, Servië, Slovenië, Duitsland, Brazilië én de vele aanstormende talenten die Nederland rijk is een podium om hun werk te presenteren en te laten zien wat er mogelijk is als er geen grenzen zijn – van theater tot dans, van muziek tot beeldende kunst, en alles daartussenin. Er staan veel bijzondere voorstellingen op de planning, zoals Boom! Crash! Oh! Hello!, een cross-over van theater en strip, of de voorstelling CARGO H, uitgevoerd door performers uit negen verschillende landen. Ook is tijdens het festival de Corpus Mundi voorstelling te bezoeken, deze demonstreert de ervaring van racisme door middel van Afrikaanse en Afro-Braziliaanse dans. Meer informatie en het volledige programma vind je hier.

Schuif aan bij Pulitzer’s Bar voor een unieke cocktail creatie
Verscholen aan de Amsterdamse Keizersgracht vind je de tijdloze hotelbar Pulitzer’s Bar. Het is de perfecte plek voor een date night met je beste vriend of partner, want behalve dat het er prachtig uitziet, geniet je ook van unieke cocktail creaties. Onlangs lanceerde Pulitzer’s Bar een nieuw cocktailmenu, geïnspireerd op de welbekende gevels die samen de ‘skyline’ van Amsterdam vormen. Er zijn 12 nieuwe cocktails, waarvan 3 non-alcoholisch –  van de Bergamot Lemonade tot de klassieke Starter Martini met de combinatie van boter en salie. Wil je er ook een diner aan vastplakken? Ga dan voor of na je cocktails naar het populaire naastgelegen restaurant Jansz waar je van de modern-Nederlandse keuken geniet in een elegante sfeer. Reserveren? Dat kan hier.

Een nieuw restaurant ontdekken, de mooiste flex werkplekken vinden, een festival dat je niet mag missen, een shopadresje waar je écht naar toe moet en nog veel meer… Ga jij er graag op uit? Dan kun je hier je hart ophalen. Iedere maand vind je hier op Elegance een nieuwe uitagenda met hotspots die je niet wilt missen.

 

 

Laatste nieuws