Met deze simpele tips bescherm je je decolleté tegen veroudering

Doe jij dit al?

Ouder worden is niet erg. Sterker nog, het is prachtig! Maar je wil het proces waarschijnlijk liever niet versnellen en verzorgt daarom dagelijks je gezicht. Maar… Vergeet je decolleté niet. Want niet alleen je gezicht wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen van buitenaf en UV-straling van de zon, maar ook je decolleté en hals.

Decolleté beschermen tegen veroudering

‘De huid rondom je hals is fijner van structuur. Omdat er weinig talgklieren voorkomen – die zorgen voor bescherming – is dit gedeelte van de huid niet goed beschermd. Daarnaast is het decolleté van nature droger en zullen daar sneller fijne lijntjes opduiken’, schrijft Amy van Mooi Verouderen. En tja, wat kun je er tegen doen? Eigenlijk heel simpel: door je decolleté en hals mee te nemen in je dagelijkse routine.

Zo doe je dat

  • Reinigen: net als bij je gezicht is het heel belangrijk om je decolleté goed schoon te maken. Reinig eerst je gezicht en nek van restjes make-up en scrub daarna eens per week. Doe dit zachtjes om de bovenste huidlaag niet te beschadigen. Masseer met ronde bewegingen je huid voor een paar minuten. Zo verwijder je dode huidschilfers en is je huid weer superzacht.
  • Hydrateren: door je decolleté goed te hydrateren, zorg je ervoor dat de huid soepel blijft en minder snel fijne lijntjes zal vertonen. Je dagelijkse dag- en nachtcrème is hiervoor geschikt, maar menig (online) drogist heeft een crème speciaal voor je decolleté in de schappen liggen. ‘Breng de crème in ronddraaiende bewegen aan op de huid zodat je de bloedcirculatie aan het werk zet.’
  • Zonbescherming: zonlicht is de boosdoener van huidveroudering. Daarom is het heel belangrijk om je decolleté te beschermen tegen veroudering. En óók als de zon niet schijnt: als je huid bloot ligt kan UV-straling je huid bereiken.

Vergeet dus vooral niet om je hals en decolleté vanaf nu te betrekken in je beautyroutine.

Bron: Beau Monde | Beeld: Rachel Claire via Pexels

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.