5 Handige kledingkast-hacks die je moét kennen

Handig!

Of je nou één kledingkast, meerdere kledingkasten of een hele inloopkast hebt (klik hier), het blijft altijd een gedoe om de boel netjes en georganiseerd te houden. Daarom delen wij vijf handige hacks die jouw leven een stuk makkelijker gaan maken.

1. De regel van drie

Je wil je kledingkast opruimen, maar waar begin je? Daar is gelukkig een ongeschreven regel voor: de regel van drie. Haal om te beginnen alles uit je kast. Daarna maak je drie stapels: kleding die terug de kast in gaat, kleding die je wel wil houden maar ergens anders gaat opbergen (zomer- of winterkleding bijvoorbeeld) en kleding die weg mag.

2. Truien opbergen

Wist je dat je truien beter kunt ophangen dan opvouwen? Maar niet “gewoon” aan een hanger. Daarmee rek je namelijk de hals uit, of krijg je punten in de stof bij de schouders. Wat je nodig hebt is een kledinghanger met een horizontale lat in het midden. Vervolgens pak je het zo aan:

3. De juiste kledinghangers

Het geheim van een georganiseerde kledingkast? Matchende kledinghangers! Een mengelmoes aan hangers (hout, plastic, ijzerdraad, verschillende kleuren en groottes…) zorgt voor een rommelige boel. Kies daarom voor één soort hanger en gooi de rest weg. Het is misschien even een investering om zoveel nieuwe hangers te kopen, maar dan heb je ook wat. Professionals zweren bij kledinghangers met een fluwelen laagje. Ze zijn antislip en dun, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.

4. Gebruik frisdrank-lipjes

Kleine kledingkast? Dan wil je vast dolgraag meer ruimte om al je kleren kwijt te kunnen. We kunnen geen grotere kast toveren, maar wel de ruimte beter benutten! Het enige wat je nodig hebt zijn lipjes van je blikje Cola, Fanta of Sprite. Deze hang je om de hanger en de hanger met een tweede (of derde, of vierde…) kledingstuk hang je daar ook weer aan. Zo werk je als het ware naar beneden toe. Hieronder een demonstratie:

5. Wel of niet weg?

Heb je moeite met items weg doen, waardoor je kast aan alle kanten uitpuilt? We begrijpen je als geen ander. Maar als er nooit wat weg gaat, is er ook geen ruimte voor nieuwe kledingstukken. Kies voor jezelf een aantal maanden uit dat een kledingstuk weg moet als het in die tijd niet gedragen is. Dat kan bijvoorbeeld een halfjaar of een jaar zijn. Heb je het in die periode niet gedragen? Dan is het tijd om afscheid te nemen. Er kunnen voor bepaalde kledingstukken natuurlijk uitzonderingen worden gemaakt, zoals een galajurk. Tip: heb je geen idee wanneer je iets voor het laatst hebt gedragen? Hang een gewassen kledingstuk met de hanger andersom in je kast. Alle items die na een tijd nog normaal hangen, heb je dus al te lang niet aangetrokken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Woonenzo.

Beeld: Anastasia Shuraeva via Pexels

Laatste nieuws