Een homegym beginnen? Déze fitnessapparatuur is onmisbaar

Aha!

Ben jij klaar met overvolle sportscholen, hoge lidmaatschapskosten of heb je simpelweg geen sportschool bij jouw in de buurt? Een homegym zou dan fantastisch zijn. Voor veel mensen maakt dit de stap om te sporten namelijk stukke kleiner en dat is des te gezonder. Maar: welke fitnessapparatuur heb je nodig als je thuis een gym wil creëren? Wij helpen je op weg.

Doelen

Welke fitnessapparatuur je daadwerkelijk nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van je doelen en je voorkeuren. Denk dus eerst goed na wat jouw fitnessdoelen zijn. Wil je bijvoorbeeld afvallen of juist meer kracht opbouwen? Hieronder vind je in ieder geval een lijst met enkele van de meest populaire en effectieve fitnessapparatuur voor jouw homegym.

  1. Halters en gewichten: Dit is een van de meest veelzijdige en effectieve opties voor krachttraining. Fitnessapparatuur kopen? Begin met het aanschaffen van een set halters en gewichten in verschillende maten en gewichten, afhankelijk van je krachtniveau en je trainingsdoelen. Halters en gewichten zijn veelzijdig omdat je er verschillende oefeningen mee kan doen zoals bijvoorbeeld squats, lunges, deadlifts, bench presses en shoulder presses.
  2. Fitnessbankje: Ook een fitnessbankje is essentieel voor veel verschillende krachtoefeningen, zoals de bench press, dumbbell rows en flyes. Let op bij de aanschaf van je fitnessbankje want het bankje moet verstelbaar zijn om verschillende oefeningen mogelijk te maken.
  3. Cardio-apparatuur: Als je je conditie wilt verbeteren, is een cardio-apparaat zoals een loopband, crosstrainer of hometrainer zeker een uitstekende optie. Hiermee kun je vanaf je huis je hartslag verhogen en vet verbranden en hoef je dus nooit meer de regen in! Perfect voor mensen die wat extra kilo's willen verliezen.
  4. Roeiapparaat: Roeien is een zeer complete en efficiënte training omdat het bijna alle spieren in je lichaam gebruikt. Je traint namelijk niet alleen je armen en benen, maar ook je buikspieren, rug en schouders. Ook verbrand je veel calorieën met roeien en kan het apparaat voor verschillende trainingsdoelen worden ingezet.
  5. Yoga- en pilates: Voor wie meer gericht is op flexibiliteit en ontspanning kan het ook handig zijn om yoga- of pilatesaccessoires aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een yoga mat, pilates bal en foam roller.

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat je niet alles in één keer hoeft te kopen. Begin daarom met een paar basisapparaten en breid je collectie uit naarmate je meer ervaring opdoet en je fitnessdoelen veranderen. Veel succes!

Dit artikel is in samenwerking met een commerciële partner tot stand gekomen.

Beeld: Pexels