Zo geef je je interieur een mini-make over in een handomdraai

Soms overvalt je ineens het gevoel dat je toe bent aan iets nieuws in je huis. Je kijkt rond en bent voor je gevoel op alles uitgekeken. Maar een nieuw kleurtje op de muur, een nieuwe eettafel of bank of andere gordijnen kunnen behoorlijk in de kosten lopen. Ook kan het aanpassen van je interieur behoorlijk tijdrovend zijn. Maar er zijn gelukkig ook tal van minder ingrijpende manieren om je interieur op te frissen. Maximaal resultaat met minimale inzet. Lees je mee?

Geef je deuren een nieuwe look

Je staat er misschien niet gelijk bij stil, maar de uitstraling van je deuren heeft hartstikke veel invloed op je interieur. Nieuw deurbeslag kopen geeft meteen een geheel nieuwe look aan je deur, maar ook aan de rest van de ruimte. Ga je voor industrieel of juist klassiek? Er zijn oneindig veel opties en de make-over is in een handomdraai geregeld.

Een nieuwe indeling

Misschien herinner je het je nog wel van vroeger: je kwam thuis uit school en ineens was de hele woonkamer anders ingedeeld. Het resultaat was misschien niet altijd even succesvol, maar als je het goed aanpakt kan het precies de interieurboost opleveren waarnaar je op zoek was. Schuif de bank eens op een andere plek of kijk kritisch naar al je spullen. Is er misschien iets dat je liever weg doet? Kleine dingen kunnen het verschil maken.

Planten

Een gemakkelijke manier om meer sfeer te creëren zijn planten. Het geeft niet alleen warmte en gezelligheid, maar planten in je huis zijn ook nog eens rustgevend én luchtzuiverend. Wanneer je nieuwe planten gaat aanschaffen is het wel belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de plant. Denk aan de hoeveelheid licht die ze nodig hebben, maar ook aan de hoeveelheid water. Als het wateren van planten er bij jou nogal eens bij in schiet, kan je beter een plant nemen die niet zo veeleisend is. Een dode plant in je woonkamer heeft natuurlijk niet helemaal het beoogde effect.

Verlichting

De verlichting in je huis is ontzettend bepalend voor de sfeer. Het is dan ook een gemakkelijke manier om de sfeer in je huis te veranderen en het hoeft niet duur te zijn. Een paar led strips geven al allerlei mogelijkheden. Plaats ze strategisch om een mooi meubelstuk, hoekje of kunstwerk extra goed uit te lichten of ga juist aan de slag met verschillende kleuren. Een echte game-changer.

Vloerkleed

Wanneer je je interieur in een klap, maar zonder al te veel moeite, een make-over wilt geven, is het vervangen van je vloerkleed ideaal. Kies eens een andere vorm, werk met een patroon of ga juist voor een mooie complimenterende kleur. Wil je een vergelijkbaar effect, maar minder geld uitgeven, denk dan eens aan het vervangen van de kussens op de bank. Ook dat geeft direct een geheel andere uitstraling aan je interieur.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Bron: Mama Scrapelle, Karwei, Flair, Beeld: Unsplash