Het is weer lente: zo organiseer je het perfecte tuinfeestje

Dit zijn belangrijke zaken om op te letten.

Nu de lente is begonnen en de weersvoorspellingen steeds zonniger worden, kunnen we steeds meer leuke dingen buiten ondernemen. Met stipt op nummer één: tuinfeestjes. We geven je een aantal tips om het perfecte tuinfeest te organiseren. 

Juiste moment

De lente betekent in Nederland natuurlijk niet dat het elke dag zonnig is bij een temperatuur van twintig graden. En als je liever niet wil dat al je genodigden kletsnat worden terwijl jij ze hapjes en drankjes aanbiedt, is het dus verstandig om goed naar de weersvoorspellingen te kijken en aan de hand daarvan een goed moment te kiezen voor het feest. Je wilt waarschijnlijk ook ruim van tevoren uitnodigingen versturen, maar doe dat niet té vroeg. De voorspelling voor over twee weken kunnen is immers niet echt betrouwbaar genoeg om een heel feest op te baseren. Als je aan het begin van de week ziet dat het aankomend weekend goed weer wordt, kun je prima een datum prikken. Mocht het op het moment suprême toch tegenvallen, dan kun je altijd nog een partytent opzetten!

Benodigdheden

Met alleen een tuin ben je er natuurlijk niet – er zijn best wat spullen die je nodig hebt om een tuinfeestje te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan (sta)tafels, stoelen, loungesets of een partytent. Het is ook leuk om je tuin te versieren met lampjes en slingers, en als het wat fris is kun je denken aan een heater of terrasverwarmer. Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk het eten en drinken. Denk er goed over na welke hapjes en drankjes je wilt serveren en pas hier de inrichting van je tuin op aan. Voor koud drinken is het bijvoorbeeld fijn om een koelbox te hebben. Het leukste bij een tuinfeestje is natuurlijk om te barbecueën. Bereid je ook daar goed op voor, en kies een bbq die goed aansluit bij het aantal mensen dat je uitnodigt. Want te weinig hapjes op een feestje – daar wordt niemand gelukkig van.

Thema

Hoe leuk is het om een thema te kiezen voor je tuinfeest! Want hoewel lentejurkjes altijd goed zijn, maakt een gezamenlijk thema je feestje nét wat specialer. Er zijn natuurlijk talloze thema's die je kunt kiezen: van cowboy tot Disney. Let er bij het kiezen wel op dat je een thema kiest dat aansluit bij de temperatuur. I mean: een Hawaï-beach-thema is wellicht niet zo geschikt als het niet warmer dan twaalf graden wordt, en hetzelfde geldt voor een Peaky Blinders-kostuum met dertig graden.

Maak het jezelf gemakkelijk

Een feestje organiseren is leuk, maar het kan ook een hoop stress met zich meebrengen. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk en zorg ervoor dat je bepaalde taken vermijdt of uit handen geeft. Zo kun je beter kiezen voor plastic servies (dat scheelt een enorme berg afwas), en kun je vragen of iedereen zichzelf bedient, zodat jij ook feest kan vieren en niet allemaal bezig bent om het anderen naar de zin te maken. Score!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BBQTime.

Beeld: Unsplash, Eric Nopanen